Ce cercei vi se potrivesc? Alegeți după forma feței

Ce cercei vi se potrivesc? Alegeți după forma feței
Ce femeie nu vrea să se simtă bine când iese din casă? O hăinuță la modă, un pantofior frumos și accesorii asortate. Cum îți alegi cerceii? Bine ar fi să țineți cont de forma feței.

Cerceii au reprezentat întotdeauna o modalitate excelentă de a-ți pune în evidență frumusețea naturală, iar purtarea cerceilor potriviți îți poate complimenta și defini în egală măsură trăsăturile feței.

Ce cercei vi se potrivesc? Alegeți după forma feței

Pentru că forma feței diferă de la o persoană la alta, este necesar să țineți seama atunci când alegeți cerceii.

Trebuie doar să vă uitați în oglindă, să strângeți părul și să desenați cu un ruj conturul feței pe oglindă. În acest fel, va fi extrem de ușor să vă dați seama dacă aveți o față rotundă, alungită, ovală, pătrată, dreptunghiulară sau în formă de diamant.

Cercei pentru fața rotundă

Dacă ai fața rotundă, va trebui să apelezi la trucuri pentru a crea impresia unui aspect alungit al fizionomiei, care să ofere senzația de suplitate. Acesta este și motivul pentru care o pereche de cercei alungiți vor face minuni pentru fețele rotunde. De asemenea, poți opta și pentru cercei pătrați sau rectangulari, având grijă să-i eviți pe cei rotunzi.

Cercei pentru fața alungită

Cei mai potriviți cercei pentru forma alungită a feței sunt cei cu modele geometrice precum triunghi, pătrat sau oval. Aceste tipuri de bijuterii vor oferi un plus de volum zonelor din dreptul pomeților, respectiv bărbiei. Ai grijă totuși să eviți purtarea unor cercei ce depășesc bărbia, pentru a nu crea astfel impresia de alungire a chipului.

Cercei pentru fața ovală

O față ovală se potrivește cu aproape toate tipurile de cercei. În funcție de ocazie, poți opta pentru cercei mici cu șurub, cercei cu tortiță, rotunzi sau lungi, cu orice formă geometrică sau tip candelabru. Desigur, trebuie să alegi tipuri de cercei proporționali cu dimensiunile feței și să-i eviți pe cei ce depășesc zona bărbiei.

Cercei pentru fața pătrată

Pentru o față pătrată ideale sunt perechile de cercei cu linii curbate. Modelele rotunde și mari, sub formă de cerc, au rolul de a rotunji liniile feței. De asemenea, poți alege și modele de cercei lungi subțiri pentru a îndulci trăsăturile fizionomiei tale.

Cercei pentru fața dreptunghiulară

Dacă fața ta are o formă dreptunghiulară, atunci trebuie să te îndrepți spre cercei mici și rotunzi, care accentuează pomeții și îndulcesc trăsăturile feței. Dacă vrei să oferi iluzia de volum, poți alege și cercei mari cu modele de formă ovală, cerc, inimă sau de tip candelabru. Evită însă cerceii lungi, care îți alungesc fața mai mult decât e cazul!

Cercei pentru fața în formă de diamant

Cele mai bune alegeri pentru o față în formă de diamant sunt cerceii rotunzi. Dacă îți fac însă cu ochiul cerceii lungi, poți alege o pereche cu forme subțiri, care alungesc linia pomeților proeminenți. Evită formele apropiate fizionomiei tale precum modelele în formă de diamant sau de romb, acestea având rolul de a înăspri trăsăturile deja ascuțite. Sursa: evz.ro


Bianca Drăgușanu, implicată în dosarul lui Alex Bodi? Noi informații