Ce culori de machiaj să alegi, în functie de tonul pielii

Ce culori de machiaj să alegi, în functie de tonul pielii
În timp ce machiajul este important pentru doamne și domnișoare, mult mai important este să știm ce culori de machiaj să alegem, în funcție de tonul pielii.

Machiajul este, de cele mai multe ori, esențial în zilele noastre. Mai ales când ne dorim să ascundem oboseala, cearcănele, sau pur și simplu să ne simțim speciale. Impresia unui ten perfect şi a unui machiaj armonios se începe de la determinarea tonului pielii. El poate fi cald, rece sau neutru. Iata câteva moduri de a-l determina:

Trucuri de machiaj. Cum determinăm tipul de piele 

Stai în faţa unei oglinzi bine iluminate acoperind părul şi corpul cu un prosop şi un halat de baie alb. Încearcă să acoperi cât mai mult din fundalul pe care îl vezi în oglindă cu un prosop sau cearşaf. Astfel va fi mai uşor să-ţi determini tonul adevărat. Dacă pielea are un aspect albăstrui, roz sau roşcovan, atunci ea are un ton rece. Dacă pielea pare gălbuie, atunci ea are un ton cald, şi dacă tenul îţi pare verzui, atunci ai un ton neutru.

Ţine, pe rând, lângă o braz o piesă de bijuterie de argint şi una de aur. Indiferent de preferinţele personale, încearcă să determini care stă mai bine. Deci, dacă piesa de argint arată mai bine pe tine, atunci ai tonuri reci, în cazul în care aurul arată mai bine, atunci ai tonuri calde. Dacă ambele nuanţe arată la fel de bine, probabil că ai piele de un ton neutru.

Uită-te la venele de la încheietura mâinii. Dacă venele tale sunt albastre sau de un albastru-violet, atunci pielea are un ton rece. Dacă venele sunt galbene sau măslinii, tonul pielii este cald. Dacă ai atât vene albastre, cât şi verzi, tonul de piele este unul neutru.

Culorile potrivite tipului de ten 

Pentru tonul cald al pielii sunt recomandate farduri în culori calde, precum auriul, cupru, bronz, culoarea piersicii, coral, maro, portocaliu, măsliniu. Neapărat alege un fond de ten cu ton galben sau de culoarea piersicii.

Tonul rece al pielii îl vor avantaja nuanţele de argintiu, gri, magenta, roz, alb sau la oricare dintre tonurile de bijuterii (smarald, safir, granat), combinate cu un fard de obraz roz. Atunci când alegi fondul de ten, caută o nunaţă roz sau neutră. 

Norocoşii cu tonul neutru al pielii pot încerca orice nuanţe. Dar regulile sunt create pentru a le încălca, aşa că nu evita să încerci de fiecare dată ceva nou, atât timp cât te face fericită!

Foto: Facebook

Adelina Pestrițu revine pe Instagram: „Aș vrea să nu mai vorbim despre asta pentru că e ca o rană pe care pun sare”