Ce este „skin cycling” și de ce ar trebui să îl încercăm pentru a ne pregăti pielea pentru toamnă

Ce este „skin cycling” și de ce ar trebui să îl încercăm pentru a ne pregăti pielea pentru toamnă
Toamna este o perioadă foarte delicată pentru pielea noastră, deoarece lasă încet-încet în urmă stresul verii, căldura, umiditatea și soarele, pregătindu-se să înfrunte sezonul rece, ceea ce poate duce la uscăciune și roșeață.

În această fază de tranziție, este esențial să oferim feței noastre șansa de a se recupera, de a se întări și de a reveni astfel la echilibru. O metodă de a face acest lucru care merită neapărat încercată este „skin cycling”. Ce este „skin cycling”? E vorba de o rutină de întreținere a pielii concepută de dermatologul american Whitney Bowe, unul dintre cei mai urmăriți pe Instagram și Tik Tok. Tot acolo, sub hashtag-ul #skincycling găsim creatori care au încercat-o și au fost entuziasmați de ea.

În ce constă „skin cycling” și cum să îl pui în practică

În practică, această tehnică presupune urmărirea ciclului pielii, așa cum sugerează și numele, adaptând aplicarea produselor la nevoile acesteia în diferite etape. La fel ca și părul nostru, căruia îi dăm ceea ce are nevoie în funcție de caracteristicile sale și de frecvența cu care îl spălăm, și fața trebuie ascultată, modificând din când în când îngrijirea pielii pentru ca aceasta să fie eficientă, arată Elle.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)


Așadar, Dr. Bowe a stabilit patru pași foarte simpli de urmat, care afectează doar rutina de noapte: în faza de repaus, pielea noastră absoarbe principiile în profunzime și, mai ales, se reînnoiește, așa că este momentul în care trebuie să acționăm.

„Pedalare” în 4 zile

Ciclul durează patru zile, în primele două vom insista asupra ingredientelor și produselor, în timp ce în celelalte două ne vom concentra pe recuperare, dând timp pielii să perceapă aportul, să reacționeze și să se reechilibreze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

În prima zi, imediat după ce ne spălăm pe față, aplicăm un exfoliant chimic, care poate fi un AHA, BHA sau PHA, în funcție de nevoile noastre, astfel încât celulele moarte să fie îndepărtate, iar pielea să fie netezită și purificată. Pasul final, crema hidratantă, ca întotdeauna.

A doua seară, pe de altă parte, după curățare, este rândul unui ser pe bază de retinoizi, care poate fi retinol sau tretinoină, evident după ce ne asigurăm că nu suntem sensibile la acest tip de ingredient; apoi încheiem cu crema noastră.

Ultimele două zile, în schimb, sunt dedicate exclusiv rehidratării pielii și lăsării acesteia „în pace”, pentru ca ceea ce am aplicat în zilele precedente să fie absorbit. Așadar, după curățare, lăsând fața umedă sau pulverizând niște apă termală, mergem cu un serum cu iubitul nostru acid hialuronic, perfect pentru orice, pentru a menține hidratarea la maxim și a calma astfel pielea. Crema hidratantă și uleiul pentru a închide totul, iar rutina de seară pentru ten va fi completă.

Cui este potrivit „skin cycling”

Cu ajutorul rutinei „skin cycling” permitem ca fața noastră să rămână radiantă și, mai ales, hidratată și compactă: riscul de iritație cauzat de utilizarea prelungită a anumitor ingrediente este mult redus, la fel ca și formarea de roșeață și erupții cutanate. Fără a renunța, bineînțeles, la îngrijirea specifică a pielii, la pielea elastică și la combaterea formării ridurilor.

Pe de altă parte, crema hidratantă, pe care o alegem în funcție de tipul nostru de piele și pe care o aplicăm întotdeauna în toate etapele, va compensa acest lucru, iar acest lucru va permite pielii noastre să se refacă, să primească ceea ce are nevoie și astfel să se pregătească mai bine pentru vremea rece.

Sursa foto: Pixabay