Ce mai face Kassandra, fiica adoptată de Iosif Rotariu. Povestea fetei e parcă desprinsă dintr-un scenariu de film

Ce mai face Kassandra, fiica adoptată de Iosif Rotariu. Povestea fetei e parcă desprinsă dintr-un scenariu de film
Iosif Rotariu, celebrul fotbalist, a povestit la ”Exclusiv VIP” cu Cristi Brancu, la PRIMA TV, cum se mai simte fiica sa, Kassandra. După o luptă care a presupus peste 50 de operații, Kassandra se pregătește de majorat și de o întâlnire cu o nouă echipă de medici, de la Paris.

„Kassandra este bine, învață foarte bine la școală. Numai ea știe prin câte a trecut. Au fost foarte multe operații, vor mai fi. Important e că ea este foarte curajoasă, încearcă să meargă înainte în viață. Pentru ea, cel mai important lucru este să învețe foarte bine. Am fost acum 2 luni cu ea la control, la Strasbourg, i-am făcut toate investigațiile.

Pe 25 aprilie împlinește 18 ani. Și va trece de la pediatrie la adulți și o comisie care vine de la Paris va studia dosarul și va lua o hotărâre. O va lua prin vară, toamnă, pentru că se oprește din creștere și e nevoie de o altă proteză la picior. Are 1.67 metri și s-a oprit din creștere. Ea s-ar fi înălțat și mai mult la celălalt picior, dar i-au făcut o injecție la Strasbourg, la celălalt picior, și acum s-a oprit din creștre. Vor lua decizia și ne vor anunța ce vor hotărâ cu ea. Însă, sigur anul acesta vor schimba proteza”, spune Rotariu despre starea actuală de sănătate a Kassandrei.

Iosif Rotariu este mândru de fiica lui: ”Am avut și eu niște intrevenții chirurgicale, dar nu am fost atât de puternic”

Deși anul trecut a fost prezentă, alături de tatăl ei, într-o intervenție prin Skype în emisiunea lui Cristi Brancu de la PRIMA TV, acum fiica fotbalistului nu a mai dorit mediatizarea: ”Din păcate, Kassandra nu prea mai vrea să fie mediatizată. Chiar am avut o discuție cu ea și ea a zis: «Nu, tata! Ca tu nu știi ce e în sufletul meu și nu știi prin ce trec eu, nu ai fost în locul meu». O las să plângă, să se descarce. Dar cred că o conving, pentru că merită să o vadă lumea și acum. Arată foarte bine, s-a maturizat, învață foarte bine”, a explicat fotbalistul.

Kassandra are dureri, dar nu se plânge

Iosif Rotariu i-a spus lui Cristi Brancu că nici el nu a fost atât de puternic precum Kassandra: ”Ea are probleme, are dureri aproape în fiecare zi. De la proteză i s-a deformat puțin coloana. Dar nu se plânge. Face fizioterapie. Dar e foarte, foarte puternică din punct de vedere mental. Stă până noaptea târziu să își facă temele, merge permanent la școală. Atât de puternic nu am fost nici eu, când am fost jucător. Am avut și eu niște intrevenții chirurgicale, dar nu am fost atât de puternic. Ea, însă, vine zâmbind acasă de la școală.”

Povestea fetei e ca un scenariu de film. A fost chinuită de bunică și abandonată de mamă

La numai patru ani, Kassandra a cunoscut partea urata a vietii. Mama ei a abandonat-o si a devenit povara pentru bunica in grija careia a ramas. Fara mila, femeia a chinuit-o teribil: a zdrobit-o in bataie pana i-a rupt oasele, a ars-o cu tigara si aproape a lasat-o sa piara de foame.

Mai mult moarta decat vie, copila a ajuns la spital, iar medicii si-au dat seama ca fetita trebuie salvata. Au cautat o familie cu suflet, care s-o infieze. Fosta glorie a nationalei de fotbal, Iosif Rotariu, si sotia lui au adoptat-o.
„Era piele si os, avea, am inteles de la domnul doctor, 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. Acolo la spital am aflat ca a fost batuta, maltratata.”Dana Rotariu, mama adoptiva a Kassandrei.

Cea care i-a devenit mama adoptiva isi aminteste ca i-au dat lacrimile cand, de pe patul de spital, fetita a implorat-o cu glas stins sa o ia acasa.

Ca si cum nu a patimit de-ajuns, Kassandra sufera si de o boala care ii macina oasele. Parintii adoptivi au dus-o la clinici din Occident, unde fetita a suferit zeci de interventii chirurgicale.

Recomandarile noastre