Ce pensie încasează celebra Nadia Comăneci

Ce pensie încasează celebra Nadia Comăneci
Nadia Comăneci este  nu numai un personaj de legendă și de mândrie națională, ci un reper mondial. Ea a făcut istorie și a știut să fie verticală toată viața.

Dar acum fosta mare sportivă are o vârstă, e pensionară mai exact și poate ați fost curioși să știți ce pensie încasează celebra Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a pus România pe harta sportivă a lumii după ce a  devenit prima sportivă care a obținut o notă de 10 pentru un exercițiu, la Jocurile Olimpice de la Montreal  din 1976.

Nadia a plecat din România în urmă cu aproape 32 de ani. Este căsătorită tot cu un fost mare gimnast, Bart Conner, pe care l-a cunoscut când avea doar 15 ani, la o competiție. Cei doi s-au căsătorit în 1996, după ce Nadia se mutase în Montreal, în 1989.

Au făcut o nuntă mare, tradițională, românească, la Mănăstirea Cașin, unde nași le-au fost Dana și Adrian Năstase, premier la acea dată. Cei doi s-au mutat în America, iar la scurt timp Nadia l-a adus pe lume pe Dylan, unicul fiul al cuplului, acum în vârstă de 14 ani care le calcă părinților pe urme și practică, cu succes, mai multe sporturi, inclusiv gimnastică.

Ce pensie încasează celebra Nadia Comăneci

Cu toții știm că Nadia Comăneci duce, în America, o viață fără de lipsuri. A știut să își organizeze viața de o așa manieră. Dar, după ani de muncă și de performanță sportivă, Nadia Comăneci este recompensată lunar și cu o pensie, pe care o primește din România, țara ei natală. Potrvit Kanal D, pensia lunară a Nadiei Comăneci era anul trecut în valoare de 13.149 de lei.

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. În vârstă de 60 de ani, ea este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. De asemenea, e catalogată drept una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

A fost supranumită  „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat un 10 absolut.  De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame. După nota de 10 de la Montreal, acasă, Nadia a devenit  și „Erou al Muncii Socialiste”. Ea a fost cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

Billie Eilish nu mai e ce a fost. Cum s-a transformat artista imediat după Grammy