Ce să faci dacă ai părul fin. Cum îl îngrijești

Ce să faci dacă ai părul fin. Cum îl îngrijești
Părul fin poate fi un coșmar pentru multe doamne. Deși se simte extraordinar la atingere, este dificil de aranjat căci nu stă niciodată, indiferent cât fixativ ai pune în el. Ce să faci dacă ai părul fin.

Sănătatea părului poate fi afectată de o mulțime de factori cum ar fi stresul, dieta necorespunzătoare, factori genetici, dar și obiceiurile comune pe care le avem. Deși un păr fin nu este neapărat și rar, într-adevăr acesta creează un aspect ciudat. Părul fin este extrem de subtire, ceea ce îl face greu de gestionat și ușor de rupt. Iată deci, ce să faci dacă ai părul fin și cum să îl îngrijești. 

Ce să faci dacă ai părul fin. Nu îl prinde ud în coadă 

Obiceiul de a-l prinde în coadă imediat după ce te-ai spălat pe cap duce la deteriorarea stratului exterior al firelor de păr, numit cuticulă. Pe de altă parte, obiceiul de a prinde părul strâns în coadă cât este încă ud reduce și mai mult volumul părului fin. Lasă părul să se usuce natural, liber, sau prins într-o coadă împletită sau un coc răsucit. Asta dacă vrei să creezi un plus de textură care amplifică volumul. Dacă preferi să-l usuci cu feonul, folosește cea mai mică treaptă de căldură.

Ferește-te de ulei de păr 

Deși uleiurile sunt hidratante și nutritive pentru cele mai multe tipuri de păr, nu sunt o alegere bună pentru tine dacă ai părul fin. Uleiurile îngreunează și mai mult firele de păr subțiri. Rezultatul este un păr fără volum, ce pare gras și lipit de scalp.

Produse de styling pentru volum

Dacă produsele pe bază de ulei sunt „interzise” în cazul părului fin, altele sunt recomandate în mod special, având un efect de amplificare a volumului. Printre acestea se numără șamponul uscat. Acesta este folosit pentru a amplifica volumul între spălări.  Astfel de produse sunt ideale pentru că nu îngreunează firele de păr și le fac să par mai groase.

Folosește balsam la spălare 

În cazul în care eviți balsamul de păr de teamă că ți-ar putea lăsa părul îngreunat și fără volum, riști să accelerezi procesul de degradare și rupere a firelor. Un truc care te va ajuta să previi încărcarea părului și pierderea volumului este acela de a aplica balsam de la jumătatea părului în jos, evitând rădăcinile. De asemenea, alege un balsam cu formulă lejeră, special conceput pentru părul fin.

Nu lăsa părul să crească prea lung 

Tunsorile scurte și medii sunt cele mai bune alegeri pentru părul fin. Atunci când crește prea lung, părul fin va părea și mai rar la rădăcini pentru că toată greutatea lungimii va trage părul și va expune și mai mult scalpul. Tunsorile bob și bob lung sunt perfecte pentru a oferi mai mult volum părului fin.

Foto: Facebook

Cine a fost tânăra Julieta, ucenica lui Arsenie Boca. O poveste emoționantă