Între timp, lucrurile au avansat, iar Beatrice Rancea, fostul director al Operei Naționale din Iași a trecut inclusiv prin percheziții domiciliare și la locul de muncă. După ce pe 2 martie a fost pusă sub acuzare, pe data de 3 martie a fost suspendată din funcție. Dată de la care, Beatrice Rancea, fostul director al Operei Naționale din Iași, a fost pusă sub control judiciar.
Beatrice Rancea a fost audiată după ce procurorii care i-au percheziționat casa și biroul de la Operă. Timp de patru luni a fost sub incidența controlului judiciar, dar măsura a fost revocată acum.
„În baza art.2151 alin.5 Cod procedură penală cu referire la art.213 alin.6 Cod procedură penală revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Rancea Beatrice – cu datele de stare civilă şi domiciliul anterior indicate”, se arată în decizia instanței.
Ce se întâmplă cu Beatrice Rancea, fostul director al Operei Naționale din Iași
Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași pe 3 martie 2021, dată la care a fpst pusă sub control judiciar. În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, contractul s-a suspendat de drept la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar în legătură cu anumite fapte penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract.
„Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajații Operei Naționale Iași, cât și publicul ieșean, că vom urma pașii necesari pentru ca activitatea instituției să nu fie perturbată de această anchetă și de măsurile ce se impun”, a declarat, atunci, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Artistul Ilie Micolov și-a cântat singur ”La mulți ani!”. A murit abandonat, sărac și bolnav
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook