Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești despre Michael Schumacher. Vedeta F1 nu a mai fost văzută din 2013

Vești despre Michael Schumacher. Vedeta F1 nu a mai fost văzută din 2013
Au trecut opt ani de când marele pilot de Formula 1 nu a mai fost văzut de nimeni. În urma unui accident de schi, acesta a rămas țintuit la pat.

Oamenii se întreabă ce se întâmplă cu Michael Schumacher. Sunt puțini cei care au mai avut posibilitatea, în acești opt ani care s-au scurt de la accident, să îl vadă.

Starea lui Michael Schumacher se va „îmbunătăți încet și sigur”, potrivit prietenului său apropiat Jean Todt. Perechea a lucrat împreună la Ferrari. Todt este acum președinte al corpului de curse FIA. El este unul din puținii oameni care, după accident, l-a văzut regulat pe Michael Schumacher.

Pilotul de F1, acum în vârstă de 52 de ani, a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în 2013. De atunci nu a mai fost văzut în public. Todt, președintele corpului de curse FIA, care a condus Ferrari pentru cinci dintre titlurile de campionat ale lui Schumacher, a declarat că l-a văzut în mod regulat pe german, de la accident.

„Am petrecut mult timp cu Corinna (n.r. – soția fostului său partener de curse) de când Michael a avut accidentul său grav la schi la 29 decembrie 2013. Este o femeie grozavă și conduce familia. Nu se așteptase la asta. S-a întâmplat brusc și nu a avut de ales. Dar o face foarte bine. Am încredere în ea, ea are încredere în mine. Mulțumită muncii medicilor săi și cooperării lui Corinna, care dorea ca el să supraviețuiască, el a supraviețuit – dar cu consecințe”, a declarat Todt pentru publicația Bild.

Vești despre Michael Schumacher

Todt a vorbit înainte de lansarea mult așteptatului documentar Netflix despre cariera lui Schumacher. Filmul prezintă interviuri cu membrii familiei și imagini nemaivăzute până acum cu pilotul.

Un trailer lansat luna trecută îi arată pe soția sa Corinna și pe cei doi copii ai lor, Gina și Mick, care au urmat urmele tatălui lor în F1, vorbind despre pilot.

Corinna, în vârstă de 52 de ani, s-a căsătorit cu Michael Schumaher în urmă cu 26 de ani. „Am simțit că este cineva special. Cred că este pur și simplu foarte puternic din punct de vedere mental. Extrem de puternic. Încă îmi arată cât de puternic este în fiecare zi”, spune soția pilotului. Mick, fiul lor în vârstă de 22 de ani, adaugă: „Când mă uit la el mă gândesc vreau să fiu așa”.

Documentarul Netflix

Trailerul prezintă imagini de arhivă ale carierei lui Schumacher, de la zilele sale de karting când era băiat, până la al șaptelea campionat de F1 din 2004. Documentarul promite materiale nevăzute care arată „numeroasele fațete ale personalității sale cu mai multe straturi”. Apar în film fratele Ralf, Sebastian Vettel, David Coulthard și Bernie Ecclestone.

Portretul legendei cursei este „singurul film susținut de familia sa” și a fost descris de ofițerul său de presă și managerul său, Sabine Kehm, drept „cadoul familiei pentru iubitul soț și tată”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre