Ce se poate întâmpla dacă spălați carnea de pui înainte să o pregătiți. Nu vă jucați cu așa ceva!

Ce se poate întâmpla dacă spălați carnea de pui înainte să o pregătiți. Nu vă jucați cu așa ceva!
Încă din copilărie suntem învățați că toate alimentele trebuie spălate foarte bine înainte de a le prepara. Ce se întâmplă cu carnea de pui.

Potrivit oamenilor de știință britanici trebuie să aveți extrem de mare grijă cu carnea de pui atunci când o pregătiți. Atenție la ce veți putea păți.

Ce se poate întâmpla dacă spălați carnea de pui înainte să o pregătiți. Nu vă jucați cu așa ceva!

Oamenii de știință britanici trag un semnal de alarmă. Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de a fi pregătită. Motivul? Odată ce veți face această operațiune, veți putea răspândi bacteria Campylobacter pe mâini, pe suprafețele de lucru și chiar pe haine. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au făcut un sondaj în urma căruia au participat nu mai puțin de 4500 de adulți din Marea Britanie.

Ce nenorociri poate provoca Campylobacter

Potrivit specialiștilor, bacteria Campylobacter duce la apariția unei forme comune de intoxicație alimentară. Cele mai cunoscute simptome sunt diaree, dureri de stomac, crampe, febra și o stare generală de rău. În general, oamenii acuză stările de rău în primele zile, însă există și cazuri în care boala persistă o perioadă mai lungă.

Atenție. Această intoxicație poate conduce și la apariția sindromului de intestin iritabil și a sindromului Guillain-Barre, o afecțiune gravă a sistemului nervos. „Spălatul cărnii crude de pui este o practică des întâlnită. Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercam să îi facem să conștientizeze riscul reprezentat de această bacterie.

Campylobacter este o problemă serioasă, putând cauza boli grave”, a declarat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency, din Marea Britanie, potrivit food.ndtv.com.

Cum să scăpați de toxinele din carne

Atunci când cumpărați carne de pui sau găină, aveți grijă că e posibil să fie injectați cu hormoni de creștere. Cum reușiți, totuși, să scăpați de toxine? Fierbeți carnea doar în apă, iar dacă faceți un pui la cuptor, atunci scoateți toate organele interne. Și bineînțeles, aruncați pielea.

Puteți să folosiți și o soluție din apă, câteva linguri cu sare și suc de lămâie. Introduceți carnea în această poțiune și păstrați două ore. Aruncați ulterior, pregătiți o altă soluție și mai țineți carnea încă odată pentru alte două ore. De asemenea, apa minerală „omoară” toxinele și face și carnea mai fragedă.

Sursă foto: kaufland