Shaorma de casă cu carne de pui

Shaorma de casă cu carne de pui
Shaorma a devenit de ceva vreme un preparat extrem de căutat și consumat la noi în țară. Oamenii preferă shaorma din comerț, însă noi nu putem fi sigur de calitatea și prospețimea ingredientelor folosite. De aceea propunem o alternativă mult mai sigură și mai sănătoasă.

Putem prepara shaorma chiar în bucătăria noastre, putem fi siguri ce ingrediente putem ști și cât sunt ele de sănătoase. Putem combina ingredientele, astfel încât să obținem o shaorma delicioasă. În continuare prezentăm o rețetă de shaorma care  poate fi consumată cu toată încrederea.

Ingrediente pentru 6 porții:

300 g varză (poate fi și varză chinezească), 350 g piept de pui, 2 roșii, 3 castraveți murați, 300 g cartofi prăjiți ușor în tigaie, 200 g sos pentru shaorma sau sos din comerț, 6 foi de lavaș sau 6 lipii libaneze din comerț

Preparare sos:

Se iau 200 g de iaurt sau smântână. Se adaugă un cățel de usturoi pisat, 1 linguriță de muștar și sare după gust. Sau mai putem adăuga 1 castravete dat prin zăzătoarea măruntă. Se amestecă.

Preparare shaorma :

Se prăjesc cartofii ușor în tigaie. Pieptul de pui îl condimentăm, îl sărăm și îl tăiem felii. Îl călim ușor pe tigaie și pe acesta.  Separat,  castraveții îi tăiem felii mici. Varza o mărunțim.

Odată ingredientele preparate putem să modelăm shaorma. Punem pe foaia de lavaș sau pe lipie câte puțin din fiecare ingrediente. La final, adăugăm 1 – 2 linguri de sos. Apoi rulăm shaorma , ca și sarmalele, acoperind capetele. Pentru a da aromă în plus, după ce sunt rulate shaormele, le putem rumeni ușor în tigaia de teflon, fără ulei.

Sursa: Bunica.md

Exclusiv. Bianca Drăgușanu victima unui accident cumplit. Fiica ei e implicată