Ce spune tatăl bărbatului care a vrut să o asasineze de Crăciun pe regina Elisabeta. Tânărul și-a ales o ținută din Războiul Stelelor

Ce spune tatăl bărbatului care a vrut să o asasineze de Crăciun pe regina Elisabeta. Tânărul și-a ales o ținută din Războiul Stelelor
Un tânăr cu o arbaletă a vrut să o asasineze pe regina Elisabeta a II-a. A reușit să fie oprit după ce a intrat pe terenul castelului Windsor.

Un intrus a pășit de Crăciun pe domeniul castelului Windsor pentru că vroia să o omoare pe regina Elisabeta. Nenorocirea a fost oprită la timp.

Un tânâr a vrut să o asasineze de Crăciun pe regina Elisabeta a II-a. Și-a ales o ținută din Războiul Stelelor

Cel care a vrut să-i ia zilele reginei locuieşte în Southampton, sudul Angliei, și a fost arestat sâmbătă, la scurt timp după ce a ajuns în incinta castelului Windsor, acolo unde Elisabeta a II-a și-a petrecut Crăciunul. The Sun și Daily Mail au publicat înregistrări video postate pe contul de Snapchat al tânărului cunoscut sub numele de „Jas”.

Purta o mască albă și un hanorac negru și în mâna avea o arbaletă.

”Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta”, a spus acesta în înregistrarea video. Potrivit jurnaliștilor străini, el a spus că a făcut referiri la Războiul Stelelor.

Și afirmat că vrea să se răzbune pentru un masacru făcut în 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India. Poliția londoneză a precizat că ″anchetatorii evaluează conţinutul unei înregistrări video″.

Ce spune tatăl bărbatului care a vrut să o asasineze de Crăciun pe regină

Familia lui Jaswant, cunoscut drept Jas de către prieteni, a spus că încearcă să-și dea seama ce „a mers groaznic de rău” cu fiul lor și că nu au avut încă șansa să vorbească cu el.

Jaswant Chail locuia în North Baddesley, Southampton. Tatăl său, în vârstă de 57 de ani, este director al unei companii de IT, pe care o dezvoltă împreună cu mama sa (51 de ani). De asemenea, se crede că are o soră de 19 ani care încă locuiește cu părinții.

Jas, scrie presa engleză, a folosit un filtru pentru a-și distorsiona vocea și a purtat un hanorac și o mască – o ținută despre care se crede că ar fi inspirată din Războiul Stelelor. El spune în înregistrarea video că: „Este, de asemenea, răzbunare pentru cei care au fost uciși, umiliți și discriminați din cauza rasei lor”.

A fost supus unei evaluări de sănătate mintală

„Bărbatul a fost arestat și supus unei evaluări de sănătate mintală, de atunci a fost reținut în temeiul Legii privind sănătatea mintală și rămâne în grija cadrelor medicale. În urma percheziției bărbatului, a fost recuperată o arbaletă” a declarat politia, citată de Reuters.

O altă tentativă de asasinat a avut loc în 1982

Regina Elisabeta a petrecut primul Crăciun fără prințul Philip, decedat în aprilie la vârsta de 99 de ani, alături de mai mulți membri ai familiei.

Nu este pentru prima dată când cineva a vrut să intre în palatul Windsor şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei. Potrivit AFP, o altă încercare care a rămas în istorie a avut loc în 1982. Atunci Michael Fagan, un bărbat de 30 de ani, a reușit să intre dormitorul reginei care se afla în pat.

Sursă foto: protv