Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce sunt „curmalele regilor” și de ce trebuie să le consumați

Ce sunt „curmalele regilor” și de ce trebuie să le consumați
Ne place să mâncăm dulce și, în egală măsură, ne interesează să consumăm ceva dulce, de poftă, dar care, în același timp, să fie delicios și sănătos.

Supranumite „reginele”, curmalele Medjool sunt foarte mari și foarte cărnoase. E de ajuns să mâncați două pentru a vă simți sătui. Dacă vă plac dulciurile, cu siguranță nu veți putea rezistă delicioaselor fructe exotice. La noi, cel mai bine sunt cunoscute ca fructe uscate. Aceste curmale au un gust aparte. Soiul Medjool este cel mai apreciat pentru gustul puternic de caramel. Fructele sunt mai cremoase şi mai mari decât oricare altele.

Curmalele regilor

Curmalele Medjool, pe vremuri, erau mâncate doar de familiile regale. Dar mai important e să știm cum ajută ele sănătatea organ ismului. Asta cu atât mai mult cu cât intrăm în perioada virozelor, primăvara, iar pandemia e încă departe a de fi trecut. e important să ne menținem sănătoși.

Pe lângă aroma puternică şi delicioasă, aceste curmale sunt incredibil de sănătoase şi au un aport uriaş pentru păstrarea sănătăţii organismului nostru. Sunt o sursă foarte bogată de fibre, minerale şi vitamine, printre care A, B și C, care ajută în combaterea constipaţiei, şi a altor probleme intestinale.

Beneficii pentru sănătate: cresc buna dispoziție

Aceste fructe conțin și aminoacidul triptofan, despre care se știe că are efecte pozitive asupra somnului și a bunei dispoziții. Consumate în cantități mari, aceste curmale pot acționa că un laxativ natural. În plus, acestea stimulează digestia și pot ajută la menținerea nivelului scăzut de colesterol. Curmalele stimulează metabolismul, deoarece conțin o cantitate semnificativă de antioxidanți care protejează celulele împotriva radicalilor liberi, protejează inima și au proprietăți inflamatorii.

Curmalele ascut vederea și întăresc inima

În plus, consumul constant de curmale ajută și vederea, datorită continului de vitamina A. Curmalele ajută și  sistemul cardiovascular datorită conținutului de potasiu, magneziu și fier.

100 de grame de curmale deshidratate conțin aproximativ 300 de kilocalorii. Curmalele dau senzația de sațietate, pot satisface chiar și foamea de lup, iar spre deosebire de produsele dulci procesate ce conțin zahăr, nu duc la o creștere atât de rapidă a glicemiei. Acesta este motivul pentru care curmalele sunt o alternativă excelentă a zahărului în prăjituri, de exemplu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre