Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce vase trebuie să folosiți când gătiți pentru copii. Nu-i de gumă!

Ce vase trebuie să folosiți când gătiți pentru copii. Nu-i de gumă!
Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie, dar din acel moment apar și grijile. Iată ce vase trebuie să folosiți pentru a nu avea probleme.

Când cel mic trebuie să intre pe diversificare, mamele trebuie să aibă grijă nu doar la mâncare, ci și la vasele în care o prepară.

Ce vase trebuie să folosiți când gătiți pentru copii. Nu-i de gumă!

Înainte de a începe să pregătiți mâncarea pentru cei mici, trebuie să luați în calcul trei lucruri. E vorba de gustul bun, nutrienții protejați și cât mai puțin toxine generate de prepararea termică. Potrivit specialiștilor, cele mai bune pentru copii sunt vasele de yena, ceramică și inox. Nu folosiți sub nici o formă vase din teflon, aluminiu, cupru sau lut. Se mai pot utiliza însă vasele din fontă, cu condiția să fie emailată.

Cât privește ceramica și sticla, acestea sunt cele mai indicate, întrucât nu trec deloc în mâncare și distribuie căldura uniform. Mai mult, fiți atente la etichete. Pe acestea trebuie să fie scris cantitățile de plumb și cadmiu, pentru că sugarii și copilașii absorb cu ușurință acest element.

Inoxul se folosește mai ales la fierbere

Dacă totuși folosiți un vas din inox, se recomandă a fi utilizat mai ales la fierbere, nu la coacere.  E important să știți și cum să achiziționați în condiții bune un vas de ceramică. Verificați să nu fie aluminiu sub acel strat. În caz contrar, aluminiul, dacă se va zgâria, va intra direct în contact cu mâncarea. Cât privește cuprul, acesta, sub influența căldurii, poate să pătrundă în mâncare. Atenție și la vasele din fontă, acestea trebuie unse cu ulei după fiecare utilizare.

Cele mai bune metode pentru gătit

Cel mai bine ar fi ca celor mici să le pregătiți mâncarea în cuptor pentru că pierderea nutrienților este minimă. Este foarte bună și oala sub presiune. Întrucât se folosește puțină apă, se vor pierde puțini nutrienți. Se acceptă pentru cei mici și mâncarea fiartă și înăbușită. Sub nici o formă copiii nu trebuie să consume mâncare pregătită la microunde.

Sursă foto: botosaneanul

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre