Iosif Ștefănescu a câștigat passcardul într-o ediție Top Chef de acum câțiva ani, când l-a impresionat pe Chef Hadad cu o mâncare nepaleză de rață, cu mozaic de hrișcă și orez.
Ingrediente pentru Mâncare nepaleză de rață
- 100 g hrișcă
- 100 g orez basmati
- o jumătate de rață
- 10 g sare
- 10 g piper
- 10 g turmeric
- 10 g cordamon
- 10 g curry
- 20 g coriandru verde
- 10 g coriandru măcinat
- 150 g ardei gras (roșu,verde,galben)
- 80 g dovlecel
- 120 g cartof
- 60 g usturoi
- 120 g ceapa alba
- 120 g morcov
- 90 g ardei iute
- 100 ml ulei
- 150 g iaurt
- 20 g mentă
Mod de preparare
Rața se dezosează și se taie cubulețe de mărime medie. Oasele rămase se pun la fiert împreună cu un morcov, ceapă, sare, piper și semințe de cordamon. Hrișca și orezul se pun la fiert în apaăcu sare. După gătire, se scurg și se amestecă, formând un mozaic.
Într-o crăticioară, se soteaza carnea cuburi, împreună cu amestecul de condimente asiatice formate din turmeric, curry și coriandru măcinat. Se adaugă cartofii cuburi și ceapa tocata, ardei iute tocat și puțin câte puțin din supa de oase.
Când carnea este gătita, sosul trebuie să fie de o consistență medie cremoasă. Se sotează separat ardeiul gras și ceapa, tăiate cuburi mari, ardeiul iute tocat mărunt, usturoi, sare și piper. La sfârșit, se adaugă coriandru verde tocat.
Într-o farfurie ușor adâncă, se formează un turnuleț de mozaic, carnea și sosul se pun de jur împrejurul turnulețului, iar, deasupra, se pun legumele sotate. Din iaurt și mentă se face un sos care să ,,răcorească’’din iuțimea acestui preparat.
Sursa: Top Chef
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook