Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce viață incredibilă a avut Măruță când a ajuns la București. Detalii picante din căminul de nefamiliști

Ce viață incredibilă a avut Măruță când a ajuns la București. Detalii picante din căminul de nefamiliști
„A venit olteanul de la Târgu Jiu la București” și nu avea nici măcar un sacou al lui. Primele momente ale celebrului Măruță în capitală au început într-un bloc de nefamiliști. A fost la un pas să ajungă agent comercial. Vedeta Pro TV a făcut dezvăluiri în premieră în emisiunea „Dosare de presă”, pe Evz.ro.

În 1996, la puțin timp după ce a ajuns în București, la facultate, Cătălin Măruță s-a angajat la Radio Europa Nova. Acesta a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, pe Evz TV, peripețiile prin care a trecut pentru a se angaja exact în postul în care a visat.

„În căminul de nefamiliști unde stăteam la Bobocica, țin minte și acuma, aveam un radio, cum sunt radiourile pe care le vezi de foarte multe ori pe noptieră, cu led. Și singurul radio pe care îl prindeam acolo era Europa Nova, un radio în bandă est. Era primul radio pe care l-am ascultat și am auzit un anunț că angajează oameni la radio. Eu n-am auzit tot anunțul.

Bineînțeles că mi-am luat un sacou de la un prieten, că nu aveam un sacou. Mi s-a părut normal să mă duc la radio prezentabil, adică a venit olteanul de la Târgu Jiu la București, nu se poate duce în tricou. Îți dai seama ce caraghios eram. Toți oamenii ăia de la radio, în tricouri, cu căști pe urechi, și eu eram în sacou.

M-am dus la radio, „Bună ziua”, „Bună ziua”, „Ați venit pentru anunț?”, „Da, cum să nu”. Face, „Păi, ați mai lucrat în domeniu?”. Zic „Da, la Radio Târgu Jiu.” „Păi da, dar noi căutăm aici agenți comerciali.” „Ce anume?” M-a văzut și frumos îmbrăcat, cu sacou, eram perfect. Și-am zis „Nu, eu vreau să vorbesc la radio. Mie-mi place radioul”. Și oamenii mi-au zis „Păi, nu, noi angajăm agenți comerciali. Dar hai să dai o probă, dacă tot ai venit aici și ești pasionat de radio”.


Sorana Cîrstea devine nora lui Ion Țiriac. A fost vioara a doua și în amor și pe teren

Un județ din România ar putea intra în carantină. 12 localități au focare de COVID 


Am dat o probă și au zis „Bine, uite, te avem în arhiva noastră și dacă intervine ceva sau avem nevoie de oameni, o să te căutăm”. Lucru care s-a întâmplat peste vreo două săptămâni. Un coleg de radio s-a îmbolnăvit, m-au chemat la radio, aveam emisiune zilnică, de luni până vineri, de la ora 12.00 la ora 15.00, program de linie se numește la radio”, a povestit Măruță.

În șase luni de zile a ajuns redactor-șef la Europa Nova

Cătălin Măruță a muncit cu atâta pasiune, încât, doar în jumătate de an a ajuns redactor-șef. „Și țin minte că în vreo șase luni de zile am devenit redactorul-șef al radioului. Pentru că eram atât de pasionat și atât de înnebunit după lucrurile care se întâmplă acolo, s-au întâmplat tot felul de schimbări, niște oameni au plecat și atunci, văzând cei din conducere cât de pasionat eram, mi-au zis „Băi, poți să te ocupi de radioul ăsta?”.

La facultate, n-am fost două luni că am împărțit pliante, două săptămâni am văzut unde e facultatea, apoi m-am angajat la radio.

Țin minte, „Băi, am venit la București. Sunt redactor șef la radio. Sâmbătă zugrăvim”. I-am chemat pe toți, pe bune, să igienizăm, să zugrăvim, să punem afișe noi. A fost o experiență foarte frumoasă. Radioul respectiv, Europa Nova, avea o televiziune, se numea Super Nova. Avea o acoperire genială, Rahova și Ferentari, maxim, atât, în rest nu prea mai avea semnal. Și eram doi oameni la televiziune. Făceam în fiecare duminică o emisiune”, a mai spus vedeta Pro TV.

Puteți urmări emisiunea cu Mirel Curea și Cătălin Măruță, aici.

Sursa foto: Instagram / Catalin Maruta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre