Cea mai importantă pildă a unui tată pentru fiul lui. E de ținut minte. Otrava era în interiorul tău

Cea mai importantă pildă a unui tată pentru fiul lui. E de ținut minte. Otrava era în interiorul tău
O căsătorie e o mare bucurie, însă relația trebuie întotdeauna gestionată cu grijă, ca să dureze întreaga viață.

Ne îndrăgostim, ne căsătorim, dar ce ne facem atunci când, dintr-o dată, avem senzația că persoana de lângă noi nu mai e pe placul nostru?

Cea mai importantă pildă a unui tată pentru fiul lui. E de ținut minte. Otrava era în interiorul tău

După o perioadă în care a trăit momente frumoase alături de soția sa, un bărbat i-a cerut sfatul tatălui său, motivând că nu-și mai suportă soția. În plus, acesta i-a spus răspicat că ar vrea să îi curme viața și i-a cerut ajutorul părintelui său. Tată, nu o mai suport pe soția mea ! Aș vrea să o omor, dar mi-e frică să nu mă prindă, Ai putea să mă ajuți?, au fost cuvintele grele ale celui căsătorit.

După ce a ascultat cu calm ce spune băiatul său, tatăl a fost de acord să-l ajute, cu o singură condiție. O perioadă urma să se comporte exemplar cu femeia pe care a dus-o în fața altarului, să îi acorde toată atenția, să o asculte și, mai presus de toate, să o iubească. Și i-a dat o sticluță în care i-a spus că este otravă, urmând ca băiatul să-i pună în fiecare zi o picătură în mâncare…

„Vezi otrava asta? În fiecare zi să îi pui câte o picătură în mâncare”

„Sigur că te ajut. Numai că nimeni nu trebuie să suspecteze că tu ești cel care a omorât-o. Va trebui sa ai grijă de ea, să fii politicos, să ai răbdare, să-i mulțumești mereu, să o iubești, să nu fii egoist și să o asculți. Vezi otrava asta? În fiecare zi să îi pui câte o picătură în mâncare și așa va muri încet-încet…”, a hotărât părintele.

În dorința de a scăpa cât mai repede de soția sa, fiul a respectat întocmai ce i s-a cerut. A început să aibă multă grijă de soția lui, să o respecte, să-i arate cât de importantă este pentru el, iar femeia i-a dăruit mai mult iubire decât ar fi crezut vreodată că va primi.

„Ceea ce ți-am dat era numai zeamă de orez”

Au trecut câteva săptămâni bune, iar fiul a realizat ce se întâmplă cu viața lui și a venit din nou la părintele său. De data asta, l-a rugat cu lacrimi în ochi să-i spună cum să oprească ca otrava să-și facă efectul.

Atunci părintele i-a cea una dintre cele mai importante lecții despre viață: „Mă bucur fiule. Despre otravă nu îți face probleme, nu va muri: ceea ce ți-am dat era numai zeamă de orez. Otrava era înăuntrul tău!”. Morala? Când apar probleme în căsnicie, reparați, nu aruncați. Pentru că întotdeauna iubirea adevărată topește ura și face minuni.