Cea mai în vârstă fashionistă, Iris Apfel, a împlinit un secol

Cea mai în vârstă fashionistă, Iris Apfel, a împlinit un secol
Pozează cu un pahar de vin în mână, iar mesajul e clar: „Umple-l din nou. Paharul meu trebuie să fie întotdeauna cel puțin pe jumătate plin”.  Așa și trăiește. Mereu cu zâmbetul pe buze, cu cele mai colorate haine pe care le-ați văzut, pe ea și în garderobă. Și cu accesorii cu adevărat emblematice, fie că e vorba de ochelari, coliere sau cercei.

Duminică, cea mai în vârstă fashionistă, Iris Apfel, a împlinit un secol. 29 august 1921. Atunci a venit pe lume. Mama ei nu și-a imaginat ce fiică celebră și colorată va fi.

Iris Apfel, este considerată „style icon” de către toți criticii de modă, fără nicio excepție. Are o comunitate de aproape 2 milioane de urmăritori pe Instagram. Postează constant, face InstaStory-uri. La  cei 100 de ani ai săi, este cea mai în vârstă fashionistă din lume. Și recunoaște că, în ciuda ridurilor pe care niciodată nu s-a gândit să le „trateze” cu botox, se simte precum o adolescentă.

„Eu încă mai cred că sunt cea mai bătrână adolescentă din lume”, a spus fashionista la împlinirea centenarului de viață. Imaginile cu ea în ținute colorate și extravagante au devenit virale nu de puține ori. Acum, aproape că nimeni nu își mai amintește cum arăta Iris în tinerețe. Am descoperit pe contul ei de Instagram, două fotografii „vechi”. Una din urmă cu 74 de ani, din luna de miere, alta de la mare, alături de soțul ei.

Iris Apfel, designer la  Casa Albă pentru 9 președinți

În anul 1950, Iris a deschis compania de materiale textile Old World Weavers, împreună cu soțul său Carl. Timp de decenii a lucrat ca designer de interior.

A avut proiecte de restaurare și decorare la Casa Albă pentru nu mai puțin de nouă președinți. Ea și soțul ei călătoreau de două ori pe an în Europa, pentru a aduce peste ocean materiale textile vechi pe care să le reproducă.

Carl a fost cu 6 ani mai vârstnic decât Iris. El a fost dragostea vieții ei, și i-a fost alături o viață. A murit în 2015, în anul în care a împlinit el 100 de ani.

Cea mai în vârstă fashionistă

Iris Apfel a a avut mereu propriul stil și o pasiune vădită pentru modă. A devenit vedetă a stilului și model abia la 84 de ani! „Primul meu proiect major în modă a apărut când aveam 84 de ani, deci chiar dacă sună ca un clișeu, vârsta este cu adevărat doar un număr”, a declarat fashionista pentru InStyle.

După ce a trecut de 90 de ani, Apfel a semnat un contract cu agenția de modele IMG. Totodată, a lansat o carte autobiografică și o colecție capsulă de modă cu HSN. A continuat cu colecție de articole decorative pentru Grandin Road. Și nu se oprește aici. „Plănuiesc să mă provoc pe mine însămi și să deschid noi uși în anii care urmează”, spune centenara.

Un veac de viață colorată

Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani, Iris a realizat, în parteneriat cu brandul de ochelari Zenni, colecția Iris Apfel Zentennial. Ea e cunoscută pentru ochelarii deosebit de expresivi pe care îi poartă. Acum toții fanii ei vor putea cumpăra ochelari cu rame colorate și masive, care au devenit de-a lungul timpului accesoriile ei reprezentative.

Celebra fashionistă a explicat ce o animă. „Cred că la vârstă înaintată dai greș numai dacă nu încerci. Să îndrăznești să faci ceva nou, fie că înveți un nou lucru, începi un nou job sau te îmbarci într-o nouă aventură necesită încredere. (…) Încerc să mă impulsionez din punct de vedere creativ pentru că asta face ca viața să fie distractivă. Îmi place ca fiecare zi să fie diferită, iar acest lucru se întâmplă numai dacă spui da oportunităților, dacă experimentezi mereu și rămâi curios. (…)

Stilul nu se rezumă la a cheltui mulți bani. Nu este despre ce și creațiile cui porți, ci despre cum te simți când le porți. Nu vă temeți să fiți îndrăzneți și să încercați ceva nou. De asemenea, o ținută nu este completă fără un accesoriu semnătură – sau mai multe – care te ajută să îți exprimi individualitatea”, a mai spus Apfel într-un interviu pentru InStyle.

Sursa foto: Instagram