Cea mai simplă metodă să scoți sâmburii de vișine. Nu-i aruncați, puteți face o excelentă pernuță pentru masaj

Cea mai simplă metodă să scoți sâmburii de vișine. Nu-i aruncați, puteți face o excelentă pernuță pentru masaj
A venit vremea dulcețurilor, iar una dintre cele mai bune dulcețuri este cea de vișine, doar că gospodinele se lovesc de o mare problemă: cum să scoată sâmburii.

Clătitele cu dulceață de vișine sunt cel mai bun desert în orice anotimp. Cum să scoateți sâmburii fără să vă stresați.

Cea mai simplă metodă să scoți sâmburii de vișine. Nu-i aruncați, puteți face o excelentă pernuță pentru masaj

Dacă nu aveți un dispozitiv special pentru a scăpa cât mai repede de sâmburi, cu siguranță ați încercat tot ce a fost posibil, de la agrafele de birou, la cele de păr, ace de siguranță sau cuțit. Din nefericire, nici așa nu veți termina treaba mult prea repede, așa că aveți nevoie de câteva trucuri. Luați un tocător mare, o hârtie de copt și un ciocan pentru carne. Puneți vișinele pe tocător, acoperiți cu hârtia și loviți ușor cu ciocanul, dar aveți grijă să nu le zdrobiți.

Folosiți un pai de plastic

Puteți să scoateți sâmburii repede folosind și un pai de plastic. Curățați bine vișinele și spălați-le în apă rece. Spălați bine paiul și o sticlă de 250 ml. Tăiați capătul paiului pe diagonal, până obțineți un vârf ascuțit.

Puneți fiecare vișină pe gura sticlei și apăsați cu paiul de plastic, în așa fel încât sâmburele să iasă pe partea cealaltă.

Pernă de masaj cu sâmburi

Pentru că e perioada vișinelor, nu aruncați sâmburii. Spălați-i bine, uscați-i la soare și umpleți o pernuță cu ei. Tot ce trebuie este să o puneți pe spătarul fotoliului, iar pernuța cu sâmburi de vișine este extraordinară pentru a face masaj la spate. De asemenea, puteți spălați și uscați sâmburii, apoi lăsați-i timp de o săptămână în ulei parfumat sau esențe florale concentrate. Sâmburii vor lua din acel parfum.

Puneți-I apoi în săculeți confecționați din voal și introduceți în șifonier. Veți rămâne surprinși să vedeți cât de frumos vor mirosi lucrurile. Cu uleiul de vișine puteți face un excelent scrub pentru buze. Amestecați puțin zahăr brun cu 2 picături de ulei de vișine și două picături de ulei de măsline. Aplicați pasta pe buze, masați cu mișcări circulare timp de câteva minute, apoi clătiți buzele cu apă călduță. În final, aplicați o cremă hidratantă.