Dulceață de vișine cu ciocolată neagră

Dulceață de vișine cu ciocolată neagră
Este o adevărată nebunie această dulceață de vișine cu ciocolată neagră, doar gândiți-vă la niște clătite umplute cu ea!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne-a surins într-un mod plăcut cu o interesantă rețetă de dulceață de vișine cu ciocolată neagră.

Ingrediente  pentru Dulceață de vișine cu ciocolată neagră

1 kg vișine fără sâmburi

1 kg zahăr

100 gr ciocolată amăruie cu peste 75% cacao

zeama de la 1/2 lămâie

opțional, 1 linguriță lichior de vișine

Mod de preparare pentru Dulceață de vișine

Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul, de cu seară și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața. În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul, pentru că vișinile vor lăsa propiul sirop aromat și delicios. A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute.

Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează. La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită, și, opțional, puțin lichior de vișine. De menționat că dacă doriți ca fructele să-și păstreze forma și să rămână ferme, puteți folosi zahăr mărgăritar gelifiant! Cu acest tip de zahăr dulceața va fi gata în patru minute. Punem dulceața de vișine fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim în pături pentru a se răci lent.

Sursa foto: Pixabay

Sursa: Chefi la cuțite