Cea mai simplă tartă cu caramel. Nici măcar nu măsurați ingredientele

Cea mai simplă tartă cu caramel. Nici măcar nu măsurați ingredientele
O tartă, mai ales una cu caramel, va fi întotdeauna între preferatele tuturor. Nu greșit niciodată dacă o preparați.

Pentru a realiza cea mai simplă tartă cu caramel nici măcar nu este nevoie să măsurați ingredientele. Singurul detaliu pe care trebuie să îl clarificați este din ce veți prepara blatul tartei. Aici aveți mai multe opțiuni. Puteți să-l faceți din biscuiți, sau puteți folosi un blat de tartă cumpărat gata preparat de la magazin. În cazul în care optați pentru a doua variantă trebuie să țineți cont de faptul că timpul de coacere a dar tei va dura mai mult.

Ingrediente pentru cea mai simplă tartă cu caramel

200 g biscuiți

150 g unt

o cutie de lapte condensat

frișcă lichidă

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul tartei, zdrobiți biscuiții apoi îi amestecați cu untul topit. După aceea distribuiți amestecul obținut într-o tavă pentru tartă și presați până opțineți o „coajă” uniformă, inclusiv pe laturile verticale ale formei de tartă.

Puteți opta pentru biscuiți simpli, albă, sau, pentru unii cu ovăz dacă doriți ca tarta realizată să fie mai digestivă, datorită fibrelor. O crustă de tartă absolut delicioasă se poate prepara folosind inclusiv biscuiți cu cacao.

În timp ce realizați crusta, puteți pune la preparat caramelul. Și aici aveți două variante. Una din ele este să goliți laptele condensat într-o tavă anti aderentă, pe care să o acoperiți cu folie de aluminiu și pe care o dați la cuptor la 200 °C punând tava în alta în care turnați apă. O altă variantă, mai simplă este să fierbeți pur și simplu conserva cu lapte condensat într-o oală cu apă timp de o oră.

După acest interval, crema de caramel are o culoare arămie și e gata de folosit. Se pune pur și simplu în crusta de biscuiți. Pentru a finaliza tarta, mai trebuie doar să bateți frișca și să o distribuiți deasupra umpluturii de caramel. Puteți descora cu pulbere de cacao, banane sau nuci. Tarta se va servi după ce stă la frigider câteva ore.