Preparați și voi desertul de post al nemților: Tartă de orez cu lapte

Preparați și voi desertul de post al nemților: Tartă de orez cu lapte
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să ne delectăm cu un desert cu specific german, o delicioasă Tartă de orez cu lapte.

Această Tartă de orez cu lapte nu e deloc greu de preparat. Este un desert care e deseori preparat în țările germane. Pentru români, care nu obișnuim o astfel de combinație, va părea deosebit, dar gustul va cuceri pe oricine gustă. Garantat.

Iată ingredientele pentru rețeta Tartă de orez cu lapte

400 gr aluat fraged pentru tartă

250 g orez

300 ml apă

500 ml lapte

100 gr zahăr

1/4 linguriță sare

vanilie

8-10 mere mai micuțe

dulceață sau gem de caise

scorțișoară

Mod de preparare

După ce aluatul s-a odihnit cel puțin 30 de minute la frigider, tapetăm cu el interiorul unei forme de tartă de aproximativ 25 cm diametru. Întindem aluatul în grosime de 4-5 mm în tava tapetată apoi adăugăm peste aluat hârtie de copt și îl umplem cu boabe de fasole. Acestea vor ține aluatul fixat pe pereții formei de copt și îl vor ajuta să rămână uniform.

Coacem aluatul de tartă pentru 30-35 de minute la 190 de grade. Între timp, pregătim orez cu lapte după rețeta clasică. Orezul se clătește cu apă rece și se pune la fiert în apă rece, cât să fie acoperit. Se lasă să fiarbă până absoarbe apa, apoi se adaugă laptele fierbinte și puțină sare. Se lasă să fiarbă până absoarbe laptele, iar spre final de fierbere se adaugă zahărul, untul, esența de vanilie și puțină scorțișoară.

Pregătim merele. Scoatem cotoarele cu ajutorul dispozitivului special și dăm merele la cuptor pentru 20-30 de minute, sau până se pătrund ușor. Peste aluatul de tartă copt și răcit, după ce îndepărtăm hârtia de copt cu boabele de fasole, presărăm din belșug scorțișoară, apoi întindem orezul cu lapte lăsând loc deasupra să încapă și merele coapte. Așezăm merele coapte, umplute cu dulceață, sau gem de caise sau le feliem, le așezăm frumos deasupra orezului și le glazurăm cu dulceață.

Sursa: Chefi la cuțite