Cea mai tristă veste: Cariera Simonei Halep s-a încheiat! Suspendarea pentru dopaj se întinde pe o perioadă uriașă

Cea mai tristă veste: Cariera Simonei Halep s-a încheiat! Suspendarea pentru dopaj se întinde pe o perioadă uriașă
Simona Halep trece prin cel mai greu moment al vieții. Dacă divorțul i-a lăsat un gust amar, situația de acum o poate pune la pământ.

Vestea că Simona Halep fost găsită dopată i-a șocat pe toți cei care o cunosc. Ce se va întâmpla cu sportiva.

Ce este substanța interzisă care a nenorocit-o pe Simona Halep. La ce folosește și de ce a luat-o

Substanța care i-a găsită în sânge vedetei se numește Roxadustat și este total interzisă în sportul profesionist. Potrivit site-ului de specialitate medicines.org.uk aceasta este comercializată sub denumirea de Erenzo și este indicată mai ales pentru persoanele care au probleme cu anemia simptomatică asociată cu boala cronică de rinichi.

Printre cele mai frecvente efecte secundare ale administrării acestei substanțe se numără hipertensiunea arterială, formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge asociate dializei, diareea, edemul periferic. De asemenea, persoanele care folosesc o astfel de substanță pot avea niveluri ridicat de potasiu în sânge și senzație de greață. Pe de altă parte însă, Roxadustat face parte din categoria drogurilor care îmbunătățesc performanța, fiind utilizat de către unii sportivi.

„Cel mai mare șoc al vieții mele”

Simona Halep a fost depistată pozitiv pentru US Open 2022, competiție care s-a desfășurat în august și suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Deocamdată însă, nu se cunoaște perioada exactă însă precedentele arată că e vorba de o suspendare pe 4 ani!

O astfel de decizie ar putea încheia cariera Simonei Halep (31 de ani) în tenis.

La scurt timp după ce s-a aflat de nenorocirea care a dat peste Simona Halep, sportiva a dat un prim mesaj pe rețelele de socializare în care le-a spus tuturor celor care o iubesc că va lupta pentru a se face dreptate. “Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

„Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare”

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată. O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep. Cât privește motivul pentru care medicamentul Roxadustat ar fi fost luat de sportivă, deocamdată Simona nu a făcut nici un fel de precizări.

Publicul crede, în majoritate, că i-a fost administrat tenismenei de către staff, fără ca aceasta să știe ce ea.