Ceaiul de urzică are puteri nebănuite

Ceaiul de urzică are puteri nebănuite
Piețele sunt pline de verdeață proaspătă, surse bogate de vitamine. Urzicile se pot prepara în multe feluri, dar ceaiul de urzică are puteri nebănuite. Ne ajută în o mulțime de afecțiuni.

Puteți face provizii de urzici primăvara. Le uscați natural sau puteți cumpăra ceai de urzici din farmacii și magazine Plafar. Totuși, înainte de a bea ceaiul, consultați un medic.

Ceaiul de urzică are puteri nebănuite

Ceaiul de urzică se poate prepara în orice anotimp. Oamenii îl folosesc de secole ceaiul de urzică pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale acestuia, scrie daciaplant.ro. Stimulează metabolismul, are efect laxativ, omoară bacteriile și tratează infecțiile, cicatrizează rănile și regenerează țesuturile.

Menține sănătatea căilor urinare. Urzica poate ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare din tractul urinar. Poate fi un real ajutor în persoanelor care suferă de afecțiuni urinare.

Reglează glicemia

Urzica poate ajuta pancreasul să producă sau să elibereze mai multă insulină. Extractul de frunze de urzică scade glicemia, spun specialiștii.

Urzica este bogată în substanțe chimice numite polifenoli. Acești compuși pot juca un rol în prevenirea și gestionarea bolilor cronice legate de inflamație, cum ar fi diabetul, obezitatea și bolile de inimă.

Remediu pentru inflamații, artrită și durere

Urzica a fost folosită de-a lungul timpului pentru a trata durerea, inclusiv cea a mușchilor. Specialiștii sugerează că ceaiul de urzică poate reduce inflamația și durerea asociate cu osteoartrita. Administrarea unui supliment care conține extract de urzică a redus semnificativ durerea provocată de artrită.

Îmbunătățește activitatea cardiacă

Urzica a fost folosită în mod tradițional pentru tratarea tensiunii arteriale crescute. Această plantă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin stimularea producției de oxid nitric, care acționează ca un vasodilatator. Vasodilatatoarele relaxează mușchii vaselor de sânge.

Urzica îți poate ajuta corpul să elimine excesul de sare și apă, care la rândul său ar putea scădea temporar tensiunea arterial. Ceaiul de urzică are efect laxativ, curăță rinichii, tractul digestiv, reglează digestia și combate infecțiile la nivelul acestor organe. Poate combate diareea și stimulează metabolismul. De aceea, îl fac ideal și pentru curele de slăbire.

Rezultate benefice asupra pielii

Ceaiul de urzică  susține regenerarea tegumentelor, grăbește cicatrizarea și are efect antiseptic.

Bogat în vitaminele D, E şi K, lecitină și antioxidanți, ceaiul de urzică poate combate stresul și oboseala. Planta de urzică conține mai mulți compuși care stimulează imunitatea, inclusiv flavonoide, carotenoide și vitaminele A și C.

Ceaiul de urzică. Mod de preparare

Dacă folosești frunzele proaspete, poți prepara ceai de urzică în raportul de două căni de apă pentru fiecare cană de frunze. Adaugă apă peste frunzele de urzică, lasă să fiarbă, oprește focul și lasă amestecul la infuzat timp de cinci minute.

După aceea strecoară decoctul și adaugă un pic de miere, scorțișoară sau stevia, dacă dorești. Începe prin a bea doar o ceașcă de ceai de urzică pentru a te asigura că nu ai nicio reacție la acesta.


De ce trebuie să bei ceaiul negru. Beneficiile acestei băuturi calde

Ceaiul de scorțișoară ajută diabeticii