De ce trebuie să bei ceaiul negru? La această întrebare ne răspund medicii, care menționează că este foarte important să dozăm cantitatea ceaiului și să nu depășim cinci sau șanse căni pe zi. În așa fel, ne putem bucura din plin de proprietățile benefice ale acestui ceai pentru sănătatea noastră.

Antioxidanții ceaiului negru ajută la sănătatea părului

Ceaiul negru are compuși care ajută la regenerarea părului, iar mineralele și vitaminele din această băutură oferă frumusețe și un luciu special părului. În așa fel, consumul regulat a ceaiului negru îți poate garanta o îmbunătățire a podoabei capilare.

Poate preveni cancerul

În urmă cu 12 ani a fost realizat un studiu medical, în care specialiștii au ajuns la concluzia că ceaiul negru stopează creșterea celulelor canceroase în organismul uman. De asemenea, cercetările au demonstrat că poate opri chiar și dezvoltarea tumorilor mamare.

Ceaiul negru scade nivelul de zahăr în sânge

Medicii au demonstrat că această băutură caldă reglează insulina și în așa fel duce la scăderea zahărului în sânge. Consumând acest ceai ajutăm organismul nostru să metabolizeze mai ușor zahărul. Astfel, ceaiul poate micșora șansele apariției diabetului la om, o afecțiune de care suferă mulțime de persoane.

Reduce riscul de îmbolnăvire cu diferite boli cardiovasculare

Ceaiul negru este benefic și pentru sănătatea inimii. Un studiu în domeniu arată că oamenii care beau trei cești pe zi reduc cu 11% șansele de îmbolnăvire cu afecțiuni cardiovasculare. Compușii ceaiului reduc colesterolul, scad posibilitatea de a avea tensiuni arterială și reduc șansele apariției kilogramelor în plus.

Protejează sistemul digestiv

Sistemul digestiv joacă un rol important în menținerea sănătății. Iar polifenolii care pot fi găsiți în ceaiul negru influențează creșterea bacteriilor pozitive din flora intestinală. De asemenea, un studio din anul 2011, demonstrează că polifenolii împiedică dezvoltarea bacteriilor nocive.

Foto

sfaturimedicale.ro

Mesajul lui Cabral pentru fiica sa care a împlinit 18 ani

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp