Ceaiul de ghimbir. Face minuni la digestie

Ceaiul de ghimbir. Face minuni la digestie
Ghimbirul este extrem de util pentru o serie de afecțiuni și face minuni pentru corp. Ceaiul de ghimbir poate face minuni la digestie.

Ceaiul de ghimbir este consumat de mii de ani grație proprietăților sale curative, fiind un remediu de bază al medicinei ayurvedice și nu numai. Pe lângă rolul pe care-l are în ameliorarea și tratarea a peste 150 de afecțiuni, ghimbirul este un condiment des folosit în preparatele alimentare. De asemenea, ajută la digestie. 

Ceaiul de ghimbir poate fi o variantă excelentă de a ajuta digestia, fiind de asemenea o alternativă naturală. Acesta este renumit pentru proprietățile sale de stimulare a organismului. În plus, întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și accelerează digestia. 

Ce conține ceaiul de ghimbir

Acest ceai este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile, precum: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Cum se prepară

O rădăcină de ghimbir (de obicei are cam 5 cm), este suficientă pentru aproximativ un litru de ceai.

Puneți apă la clocotit. Asigurați-vă că rădăcina de ghimbir este spălată foarte bine. Apoi, se poate tăia subțire sau se poate da pe răzătoare, după preferințe. După mărunțire se poate pune în apă, însă nu fierbeți apa odată cu ghimbirul. Acesta își pierde din proprietăți.

După ce ați pus ghimbirul mărunțit în apa clocotită, îl puteți lăsa 30 de minute pentru infuzare. La final strecurați. Se poate îndulci cu miere, iar pentru aromă se poate utiliza lămâia.

Beneficii

Pe lângă beneficiile asupra digestiei, ghimbirul poate fi un tratament pentru multe alte afecțiuni. Acesta ameliorează răceala și gripa, elimină bacteriile/virusurile din corp și ajută la calmarea problemelor respiratorii. De asemenea, este folosit de femeile însărcinate pentru diminuarea stării de greață. În digestie scade aciditatea gastrică, stimulează digestia și susține absorbția rapidă a nutrienților esențiali.

Foto: Facebook

Cum arată fiica lui Paul Walker acum. E pasionată de modeling