Ceaiul de ghimbir este consumat de mii de ani grație proprietăților sale curative, fiind un remediu de bază al medicinei ayurvedice și nu numai. Pe lângă rolul pe care-l are în ameliorarea și tratarea a peste 150 de afecțiuni, ghimbirul este un condiment des folosit în preparatele alimentare. De asemenea, ajută la digestie.
Ceaiul de ghimbir poate fi o variantă excelentă de a ajuta digestia, fiind de asemenea o alternativă naturală. Acesta este renumit pentru proprietățile sale de stimulare a organismului. În plus, întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și accelerează digestia.
Ce conține ceaiul de ghimbir
Acest ceai este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile, precum: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.
Cum se prepară
O rădăcină de ghimbir (de obicei are cam 5 cm), este suficientă pentru aproximativ un litru de ceai.
Puneți apă la clocotit. Asigurați-vă că rădăcina de ghimbir este spălată foarte bine. Apoi, se poate tăia subțire sau se poate da pe răzătoare, după preferințe. După mărunțire se poate pune în apă, însă nu fierbeți apa odată cu ghimbirul. Acesta își pierde din proprietăți.
După ce ați pus ghimbirul mărunțit în apa clocotită, îl puteți lăsa 30 de minute pentru infuzare. La final strecurați. Se poate îndulci cu miere, iar pentru aromă se poate utiliza lămâia.
Beneficii
Pe lângă beneficiile asupra digestiei, ghimbirul poate fi un tratament pentru multe alte afecțiuni. Acesta ameliorează răceala și gripa, elimină bacteriile/virusurile din corp și ajută la calmarea problemelor respiratorii. De asemenea, este folosit de femeile însărcinate pentru diminuarea stării de greață. În digestie scade aciditatea gastrică, stimulează digestia și susține absorbția rapidă a nutrienților esențiali.
Foto: Facebook
Cum arată fiica lui Paul Walker acum. E pasionată de modeling
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook