Ghimbirul este o sursă de nutrienți, care conține o gamă largă de vitamine – inclusiv vitamina C, și vitaminele B tiamina, riboflavina și niacina – alături de minerale precum fier, calciu și fosfor.
Acesta conține, de asemenea, compuși vegetali cunoscuți sub numele de fenoli, dintre care gingerolii, shogoalele și gingerdiolii sunt cei mai proeminenți. Gingerolul este cel mai abundent dintre cele trei, iar acest lichid uleios îi conferă ghimbirului gustul înțepător.
Are proprietăți anti-inflamatorii
Gingerolul este un compus antiinflamator, care poate explica „de ce persoanele cu artroză sau artrită reumatoidă prezintă reduceri ale durerii și îmbunătățiri ale mobilității lor atunci când consumă ghimbir în mod regulat”, spune un doctor specialist. Acest lucru se datorează faptului că gingerolii au un efect asupra mesagerilor chimici ai sistemului imunitar.
Ghimbirul reduce greața
Ghimbirul a fost folosit de mult timp în tratarea greaței legate de sarcină. Cu toate acestea, dacă sunteți gravidă, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua cantități mari de ghimbir. Unii experți își fac griji că ar putea crește riscul de avort, în special consumat în doze mari.
Îmbunătățește digestia
Ghimbirul încurajează mâncarea să se deplaseze din stomac spre intestinul subțire prin stimularea acțiunii sucurilor digestive și s-a dovedit că diminuează balonarea și flatulența. Poate fi deosebit de benefic pentru cei cu indigestie cronică, cunoscută sub numele de dispepsie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook