Ceapa verde, medicamentul suprem oferit de natură chiar în acest moment

Ceapa verde, medicamentul suprem oferit de natură chiar în acest moment
Acum e sezonul cepei verzi și e bine de știut că această plantă e o adevărată minune a naturii. În această perioadă ceapa verde trebuie introdusă în alimentație zi de zi, pentru a beneficia de avantajele pe care aceasta le aduce sănătății.

Puteți consuma ceapă verde fără limite: adăugată generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe. Ceapa verde îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă sau gătită. În timpul procesării, aceasta nu își pierde din calități. O cură de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. Ceapa verde reglează glicemia. De aceea ea şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată.

Medicii au descoperit că ceapa verde reglează și activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Nu în ultimul rând, ceapa verde este utilă și acelora care suferă de afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant pe care îl are cantitatea mare de sulf pe care o conține.

Ce conține ceapa verde

„Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, spune medicul Cătălin Luca, conform Adevărul.ro.

Ceapa verde este considerată cel mai puternic detoxifiant natural. Aceasta curăţă organismul de toxinele din corp. Ceapa este şi un diuretic, favorizează eliminarea sodiului din organism. Dacă sunteți răciți, e foarte util să consumați ceapă, deoarece aceasta va calma tusea şi va desfunda căile respiratorii. Consumată înainte de culcare, ceapa verde are li calitățile unui somnifer natural. Nu are efecte secundare și nici nu dă dependență. În plus, dacă sunteți stresați, e suficient să mirosiți o ceapă zdrobită, pentru a vă calma.

Quercitina, medicamentul minune în pandemie, e extrasă din ceapă verde

Quercetina un termen pe care în timpul pandemiei l-ați auzit foarte des, este un antioxidant care se găsește în ceapa verde. Acesta are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie în alergii. De asemenea,  ceapa verde previne cancerul de colon, sân, ovare, prostată sau plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici. De asemenea, consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun.

Sursa foto: Pixabay