Cei mai mari designeri de peste Ocean nu merg la Săptămâna Modei. Decizie fără precedent

Cei mai mari designeri de peste Ocean nu merg la Săptămâna Modei. Decizie fără precedent
Săptămâna Modei de la Paris s-a mutat în online. La New York, celebrul eveniment se va ține fizic. Dar nu e nici pe departe așa cum eram obișnuiți.

Într-o decizie fără precedent, cei mai mari designeri de peste Ocean nu merg la Săptămâna Modei de la New York. Deja se știe că absentează complet din calendarul evenimentelor anunţate nume sonore ale modei americane. Nu vor participa: Ralph Lauren, Michael Kors, Marc Jacobs, Tommy Hilfinger, Pyer Moos şi Tory Burch. Aceștia generau, de obicei, momentele cele mai importante ale săptămânii newyorkeze.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt de la Michael Kors a dezvăluit că această casă de modă nu a stabilit deocamdată modul şi momentul în care îşi va prezenta viitoarea colecţie de toamnă, informează Agerpres.

Cei mai mari designeri de peste Ocean nu merg la Săptămâna Modei

Ediţia din acest an a evenimentului este organizată pe durata a patru zile între 14 şi 17 februarie. Practic, dintre marile nume din moda americană, doar Tom Ford va fi prezent la New York. Show-ul său este programat în seara de închidere a evenimentului, pe 17 februarie. Calendarul Săptămânii Modei a fost publicat joi de Sindicatul american al modei (CFDA), al cărui preşedinte este chiar Tom Ford, un creator de origine texană.

Spre deosebire de Săptămâna Modei de la Paris, supusă unei interdicţii ce vizează organizarea de evenimente cu participare publică, New York-ul are posibilitatea de a propune defilări şi chiar prezentări. CFDA i-a sfătuit pe membrii săi să opteze pentru parade în format virtual.

Cine sunt designerii care își prezintă fizic colecțiile

Aproape toate colecţiile vor fi prezentate doar în format online, cu ajutorul platformei Runway360, lansată sezonul trecut de CFDA.

Câţiva creatori americani, precum Jason Wu şi Rebecca Minkoff, au ţinut să îşi prezinte noile colecţii în faţa publicului. Evident, defilările vor fi cu un număr restrâns de spectatori, pe 14 februarie, respectiv pe 16 februarie.

În afara celor patru zile oficiale ale evenimentului New York Fashion Week se regăsesc Carolina Herrera (22 februarie), Coach (23 februarie) şi Oscar de la Renta (2 martie).

Sursa foto: Instagram

Momente comice cu un urs panda gigant. Să vedeți ce a putut să facă