A devenit vedetă după moarte. Românul a fost declarat „Cel mai Vârstnic Bărbat al Planetei”

A devenit vedetă după moarte. Românul a fost declarat „Cel mai Vârstnic Bărbat al Planetei”
Un român a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei. Din păcate, certificatul de la Guinness World Records a venit la un an după moartea sa.

A fost lucid și cât a putut de activ și la vârsta de 111 ani și 231 de zile. Ba, chiar a lansat un mesaj de încurajare în plină pandemie.”Nici una din greutățile vieții nu m-a învins. Împreună vom trece și peste asta. Stăm acasă și totul va fi bine.” Din păcate, trupul său firav nu a mai rezistat, iar pe 27 iunie 2020 a decedat.

„Guinness Book a recunoscut recordul străbunicului meu și a trimis acum diplomă oficială”, a anunțat, marți, 29 iunie, strănepoata lui Dumitru Comănescu.

Cel mai bătrân om de pe planetă a fost român

Dumitru Comănescu a fost cel mai bătrân om din lume. A trăit 111 ani și 231 de zile, recunoscut oficial. A trecut prin două războaie mondiale, prin perioada comunistă. Ba, avea amintiri de la Marea Unire din 1918, când avea 10 ani.

Certificatul de la Guinness World Records a venit la un an după moartea sa. Din păcate, în urmă cu un an, pe 27 iunie 2020, Dumitru Comănescu a încetat din viață. Bărbatul fusese decorat în urmă cu doar câteva zile de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni. A fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București.

Dumitru Comănescu fusese declarat cel mai vârstnic bărbat din lume pe 28 mai 2020, după moartea britanicului Robert Weighton. „Guinness Book a recunoscut, după lungi verificări, recordul străbunicului meu și a trimis acum diplomă oficială. Este pentru prima dată în Europa de Est când cineva atinge acest record”, a anunțat, marți, 29 iunie, strănepoata lui Dumitru Comănescu.

A trecut prin două războaie mondiale, prin perioada comunistă. Ba, avea amintiri de la Marea Unire din 1918, când avea 10 ani

Cine a fost Dumitru Comănescu

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi. Iniţial, s-a înscris la Facultatea de Matematică. L-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica.

Însă, și-a descoperit vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani. În anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. După facultate, Comănescu s-a mutat la Târgoviște, unde și-a întâlnit soția, care era pediatru și văr primar al fizicianului nuclear Horia Hulubei. Au un fiu și o fiică.

Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară.

Dumitru Comănescu, secretul longevității

După moartea soției sale în 1990, Comănescu s-a mutat la fiica și ginerele său la București. La vârsta de 108 ani, a avut o fractură de șold, dar niciun spital nu a putut să îl opereze. În cele din urmă, a mers la spitalul Foisor unde a fost considerat „o atracție locală” atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

Secretul longevităţii sale a fost dragostea pe care i-a oferit-o familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. Întrebat care este rețeta unei vieți îndelungate, bărbatul a dat un răspuns excepțional. „Cu siguranţă tot ce este legat de familie, de toate generaţiile, de toate sărbătorile petrecute împreună. Acestea sunt momentele care ne ţin până la urmă”, spunea el.

Anul trecut, Dumitru Comânescu declara că ceea ce l-a ajutat să atingă o vârstă atât de frumoasă a fost, în primul rând, voia lui Dumnezeu. Apoi gena și puterea de a vrea să trăiască. Potrivit acestuia, iubirea şi echilibrul sunt “secretele” vieţii lungi, iar dorinţa de a învăţa i-a păstrat mintea ageră.

„În primul rând cred că Dumnezeu, prin gena şi puterea pe care mi le-a dat. Dar sigur şi factorii de zi cu zi au fost foarte importanţi. Am avut o viaţă cumpătată, fără exagerări. Familia m-a ajutat enorm, fiica şi ginerele meu au avut grijă de mine în ultimii 30 de ani.

În ultimii ani cei mai grei, soţia nepotului meu, care este nutriţionist m-a ajutat cu o dietă specială, care de asemenea a contribuit să îmi menţină vitalitatea. Şi, în general, toată energia pozitivă şi iubirea pe care am primit-o de la nepoţi şi strănepoţi”, declara în urmă cu un an cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei,

Cât despre cele mai frumoase amintiri, Dumitru Comănescu mărturisea că sunt cele legate de familie și care dau sens vieții.


El este unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume. Are IQ mai mare ca Einstein

O poveste fantastică. Mama l-a aruncat la tomberon, iar el a devenit milionar