Cel mai bine ascuns secret: Ce este CARMINUL și de ce ar trebui interzis! Multora le vine rău când află din ce provine și ce efecte are

Cel mai bine ascuns secret: Ce este CARMINUL și de ce ar trebui interzis! Multora le vine rău când află din ce provine și ce efecte are
Vă amintiți cum, pre vremuri, toate doamnele foloseau carmin la manichiură? Altele își confecționau rujuri în nuanțe de roșu intens adăugând în vaselină câțiva stropi din acest produs. Și astăzi este folosit la fel de des în colorarea alimentelor, dar și în produsele cosmetice. Lumea îl acceptă ca atare, ca un colorant natural, însă puțini știu din ce provine acest colorant și efectele sale nocive asupra organismului.

Folosești carminul și îl ingerezi fără să știi. El e prezent în alimente, în produsele cosmetice de culoare roșie și este foarte periculos pentru sănătate. Unii oameni sunt extrem de alergici la acest extract și iată de ce:

Produs din gândac strivit

Carminul este un colorant produs din pulberea obtinuta prin zdrobirea femelei unei insecte numite: cosenila (coccus cacti) originara din Mexic sau din ouale (gogosi de cosenila) acesteia; a fost folosit de secole ca un colorant natural in tesatorii; in prezent este folosit si in alimentatie, in industria carnii, sau in patiserie.

Provoacă alergii severe

Unii oameni sunt extrem de alergici la acidul carminic, scrie ecomagazin.ro. Acest lucru a fost dovedit în 1998 în urma unor plângeri ale pasagerilor care consumau produse alimentare conținând carmin, servite în timpul călătoriilor cu avionul.FDA a cerut rapoarte asupra acestui „colorant adaugat” și a incercat sa interzică acest produs, dar alte organizații au replicat că acest colorant este benefic pentru cei care sunt la o dietă ori pentru cei care au un regim de viață deosebit, cum ar fi musulmanii, evreii sau vegetarienii. În plus, organizațiile, inclusiv FDA, au concluzionat în mod ciudat că „nu există suficiente dovezi că acest colorant provoacă alergii”. Mai mult, nicio organizație nu a considerat oportun în a informa publicul că acest colorant provine din gândac și ouăle acestuia.

Rujurile roșii care acum sunt folosite zilnic de femeile din întreaga lume sunt create, în mare parte, cu „zeamă de gândac”, de exemplu. Oare câte dintre aceste doamne ar mai accepta să-și coloreze buzele cu acest produs, dacă ar cunoaște proveniența carminului?

Cum îl ascund producătorii

Pentru că prezența carminul ar putea genera discuții, producătorii din industria alimentară îl ascund pe etichete sub denumiri de genul „culoare adaugata” sau „colorant artificial”. Și da, legea spune că aceștia trebuie să menționeze în clar prezența carminului pe etichete, însă acest lucru nu se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Wikipedia: Carmin , numit și cârmâzroșu natural 4, C.I. 75470, ori E120, este un pigment al unui colorant roșu-deschis obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic, care este produs de unele insecte la scară largă, cum ar fi coșenila roșie și coșenila poloneză, și este folosit ca un termen general pentru un colorant roșu-închis cu același nume.

Carminul sau E120 este (un pigment de culoare roșie aprins) obținut din acidul carminic produs prin zdrobirea femelei insectei din superfamilia Coccoidea, cum ar fi cochinealul și cochinealul polonez. Carminul este folosit în produsele alimentare, cum ar fi iaurtul și anumite mărci de sucuri, în special cele colorate rubin-roșii. Se mai utilizează la fabricarea florilor artificiale, vopselelor, cerneală și alte produse cosmetice.

Recomandarile noastre