Desert de post: Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale

Desert de post: Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza e specialist și în rețete de post. Desertul lui preferat este chiar această budincă ce îmbină cele mai aromate gusturi.

Toți amatorii de dulce vor îndrăgi această Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale. E un desert foarte aromat și delicios.

Ingrediente pentru Budincă de orez cu lapte de cocos

300 gr orez cu bob rotund

900 ml apă

300 ml lapte de cocos

2 portocale

fulgi de cocos

un praf de sare

zahăr, după gust

Pentru glazură: 250 gr zahăr

sucul de la două portocale

Pentru decor: felii de portocale deshidratate

Mod de preparare

Orezul, bine clătit în apă rece, se pune la fiert în trei părți de apă și se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe toată apa. Se adaugă laptele de cocos, fulgii de cocos, un praf de sare și zahăr după gust și se mai lasă la fiert până absoarbe și laptele de cocos și se transformă într-o budincă groasă.

Pentru glazură, se caramelizează zahărul până capătă culoarea chihlimbarului, amestecând continuu pentru a nu se arde. Se adaugă zeama de la două portocale și se mai lasă sosul caramel să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistență ca a mierii de albine.

Orezul cu lapte de cocos se porționează în cupe de sticlă, se lasă să se tempereze ușor și se glazurează cu caramelul cu aromă de portocale. Pentru decor, se feliază trei portocale, se așază feliile pe hârtie de copt și se deshidratează la cuptor, la 150 de grade.

Sursa: Chefi la cuțite

Recomandarile noastre