Cel mai simplu cheesecake. O rețetă absolut delicioasă

Cel mai simplu cheesecake. O rețetă absolut delicioasă
Nu ne putem sătura de cheesecake. E o prăjitură absolut delicioasă care se și prepară foarte ușor.

O rețetă absolut delicioasă este acest cheesecake. Este, deopotrivă, cea mai simplă rețetă pentru a prepara această prăjitură. O poate pregăti chiar și un copil, așa de ușor se face. Un alt avantaj este că prăjitura nu conține multă făină, astfel că rezultatul va fi de o consistență aparte, aproape cremoasă.

Pe de altă parte, prin brânza pe care o conține, prăjitura aduce un important aport de calciu. Calciul este un mineral, care se găsește mai mult decât oricare altul în organismul uman. Este necesar pentru: menținerea oaselor sănătoase (nivelul suficient de calciu contribuie la reducerea riscului de fracturi, osteoporoză și diabet); contracția și relaxarea vaselor sanguine; contracția mușchilor; transmiterea impulsurilor nervoase; o bună secreți hormonală.

Ingrediente pentru cel mai simplu cheesecake

600 g brânză dulce grasă

1 cană + 3 linguri de zahăr

4 oua

2 linguri de făina

400 ml frișcă lichidă

unt sau margarină pentru a unge tava

Mod de preparare

Într-un castron potrivit, amestecați brânza albă și zahărul cu un mixer. Se adaugă apoi, pe rând, unul câte unul, ouăle. Fiecare se bate în compoziție, după ce a fost adăugat. Adăugați și făina și continuați să amestecați. La final, se adaugă frișca lichidă, și mai batem câteva minute.

După ce ați uns interiorul formei de copt circulare cu margarină sau unt, se a pune hârtie de copt și se toarnă aluatul în formă și se coace, 45 – 50 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C. După ce cheesecake-ul este gătit, deschidem ușa cuptorului și lăsăm să se răcească încet, timp de o oră.

După ce prăjitura s-a răcit, se poate scoate din formă. Deasupra o puteți decora după gust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SELEN (@bakewithselen)