Din simplitate, ne-am limitat lista celor mai bogate familii la acele grupuri care inițial și-au făcut averea prin afaceri, chiar dacă unii moștenitori, care încă se bucură de bani, nu au fost angajați în afacere. Norocurile date se încadrează întrucât averile fluctuează zilnic în funcție de piețe și contează modul în care îl numeri. Cele mai recente actualizări ale acestor cifre au avut loc între sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019.

1.Familia Walton – Walmart

Averea estimată: 190,5 miliarde de dolari

Waltonii sunt cea mai bogată familie din America și, prin unele măsuri, cel mai bogat clan din lume. În partea de sus a lanțului valoric, în 2019, Jim și Alice Walton valorează fiecare mai mult de 44 de miliarde de dolari și sunt clasate pe locul 16 și, respectiv, pe locul 17 pe lista anuală a miliardarilor Forbes.2 Walmart este un behemoth cu amănuntul.

Înființată de Sam Walton în Arkansas în 1962, Walmart este acum cea mai mare companie din lume, până în 2019, cu venituri de 514,4 miliarde de dolari și peste 1,5 milioane de asociați din SUA, conform site-ului său corporativ. fi al patrulea oraș american cel mai populat, după New York, Los Angeles și Chicago. Compania operează aproape 12.000 de magazine de vânzare cu amănuntul în întreaga lume și 5.362 de magazine în SUA, începând din august 2019.

Cel mai cunoscut pentru magazinele mari de cutii din America rurală și suburbană, sărbătorit pentru produsele sale la prețuri scăzute și excoriat pentru practicile sale de muncă. Compania nu a reușit să-și aducă stilul de viață al consumatorilor în New York, spre deosebire de concurentul său Target.

2.Familia Marte – Marte

Averea estimată: 126,5 miliarde de dolari

Marte este Walmart-ul bomboanelor: o afacere de familie multigenerativă, omniprezentă, ieftină și populară. Astăzi, compania este mai cunoscută pentru realizarea de M&M decât pentru barul său omonim, Mars. În 2017, cea mai mare companie de bomboane din lume s-a diversificat prin achiziționarea VAC, o companie de îngrijire a animalelor de companie, pentru 9,1 miliarde de dolari.

Frații Jacqueline și John Mars, al căror bunic Frank Mars a fondat compania, fiecare are o valoare netă de 23,9 miliarde de dolari, legată de # 33 în 2019 pe lista anuală a miliardarilor Forbes. Compania este acum condusă de unii dintre copiii lor, a patra generație a membrilor familiei Marte.

3.Frații Koch – Industriile Koch

Averea estimată: 124,5 miliarde de dolari1

Charles și David Koch își datorează averea uluitoare unei afaceri petroliere fondată de tatăl lor, dar astăzi sunt probabil mai bine cunoscuți publicului larg pentru politica lor, săpând în buzunarele adânci pentru a-și pune amprenta asupra politicii: finanțarea candidaților și a grupurilor de reflecție libertare, finanțarea profesorilor universitari și lobby pentru poziții politice, toate având ca scop promovarea unei agende conservatoare. Frații sunt în valoare de aproximativ 50,5 miliarde de dolari fiecare, legați pentru locul # 11 pe lista miliardarilor Forbes

4.Al Saud – Familia Regală Saudită

Averea estimată: 100 miliarde USD

Casa Saud, familia regală saudită are o istorie monarhică care se întinde pe aproape un secol. Averea masivă a familiei, estimată la 100 de miliarde de dolari, a crescut datorită deceniilor de plăți de la Royal Diwan, biroul executiv al regelui. Legăturile cu Saudi Aramco, cea mai profitabilă companie din lume și un monstru al industriei petroliere, asigură că familia regală saudită continuă să acumuleze avere. Este dificil de evaluat cu precizie bogăția Casei Saud, în parte deoarece familia conține până la 15.000 de membri extinși, dintre care mulți au fondat afaceri, au primit contracte guvernamentale și multe altele.

Previziunile experților pentru anul 2021, în contextul pandemiei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri