Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune insecticide naturale. Habar nu aveați ce poate face săpunul negru

Cele mai bune insecticide naturale. Habar nu aveați ce poate face săpunul negru
Păianjenii, gândacii, puricii sau alte insecte nu vă dau pace? Lăsați la o parte insecticidele ultra-toxice și apelați la cele mai bune insecticide naturale.

Deși e iarnă, muștele și-au făcut casa în locuința voastră? Nu și dacă apelați la ajutorul unei lămâi. Tăiați în patru felii o lămâie, puneți la fiert în 250 ml, lăsați la răcit, filtrați, apoi pulverizați în toată casa. De asemenea, e important să puneți buchețele de busuioc în dreptul ferestrelor, pentru că muștele vor fugi definitiv.

Un ajutor real veți găsi și în uleiurile de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie care se amestecă cu apă, iar soluţia formată se pulverizează în încăperi. Mirosul nu doar că alungă muștele, dar previne și apariția acestora.

Puneți câteva picături de oțet pe o tavă încinsă

Tot pentru a scăpa de muște puteți apela și la ajutorul oțetului. Tot ce trebuie să faceți este să picurați puțin oțet pe o tavă încinsă. Mirosul va alunga zburătoarele din casă. Pentru ca muștele să nu depună ouă, puneți câteva felii de castravete lângă coșul de gunoi. Și nu uitați că acestea nu suportă sub nici o formă mirosul de scorțișoară. Pregătiți o soluție dintr-o linguriță cu scorțișoară și un litru de apă, care va fi pulverizată în toată casa.

Săpunul negru ucide păianjenii

Un produs biodegradabil care ucide păianjenii este săpunul negru. Amestecați 200 g săpun cu doi litri de apă călduță, lăsați să se dizolve foarte bine și amestecați cu opt litri de apă rece. Cu acest produs se curăță locurile unde sunt păianjeni. Cea mai bună soluție împotriva puricilor rămâne arborele de ceai.

Într-un flacon, amestecați 10 ml ulei esențial de arbore de ceai cu cinci ml ulei de lavandă, 10 ml ulei de lămâiță și alcool până se umple flaconul. De două, trei ori pe săptămână pulverizați în casă. Dacă aveți molii încăpățânate, amestecați cinci picături ulei de cedru cu cinci picături ulei de lavandă și cinci picături ulei de rozmarin. Puneți totul pe șervețele demachiante care se vor introduce în șifonier.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre