Cele mai eficiente laxative naturale. Lista completă

Cele mai eficiente laxative naturale. Lista completă
Dacă vă confruntați cu constipația sau vreți să pierdeți în greutate, includeți în dietă alimentele cu efect laxativ. Aveți grijă, însă, să nu exagerați cu cantitatea consumată, pentru a nu ajunge la alte probleme.

O serie de alimente au efect laxativ. Putem preveni sau remedia constipația reducând pe cât posibil cantitatea de alimente sărace în fibre și introducând în alimentație câteva fructe și legume cheie care acționează ca laxative naturale.

Bananele. Sunt foarte bogate în fibre, contin mult potasiu si contin un compus natural care ajuta la refacerea florei de bacterii „bune” din intestin

Merele. Conțin pectină, care stimulează mișcarea intestinelor, fiind foarte bogate în fibre. Unul dintre cele mai eficiente laxative naturale este oțetul de mere. Turnați o linguriță de oțet de mere într-un pahar de apă și beți-l dimineața. O să observați repede efectul.

Prunele uscate. Sunt poate cele mai cunoscute laxative naturale. Ele conțin antioxidanți, vitamina A, potasiu, fier și fibre. De asemenea, prunele uscate contribuie și cu bacterii “bune”, ceea ce le recomandă pentru o dietă de detoxifiere a colonului.

Aloe Vera. Este cel mai vechi și popular remediu natural cunoscut de om și folosit pentru o multitudine de probleme. Conține 99% apă, dar restul de 1% oferă un pachet de 75 de nutrienți, inclusiv 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi și alți compuși cu proprietăți miraculoase. Sucul de aloe vera este un remediu imediat pentru constipație.

Condimentele. Piperul cayenne, ghimbirul sau turmericul acționează ca laxative naturale și ajută digestia. Piperul Cayenne, o formă mai picantă de piper de culoare portocalie, stimulează producția de enzime și suc gastric. Ghimbirul sau ceaiul de ghimbir este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru o digestie sănătoasă, iar turmericul susține ficatul în procesul de detoxifiere.

Citricele. Lămâile, portocalele și grapefruitul  ajută la eliminarea toxinelor, iar vitamina C în doze de cateva grame are efect laxativ.

Morcovii. La fel ca merele, morcovii conțin pectină care stimulează mișcarea intestinelor.

Citește articolul complet pe Doctorul Zilei

Sursa foto: Pixabay / LeoNeoBoy