Emblema unei nunți cu ștaif rămâne întotdeauna tortul. Cum arată Fantezia Piraților, una dintre cele mai celebre opere de artă dulce.

Cele mai excentrice torturi din lume. Fantezia Piraților a costat 35 milioane de dolari

Cofetarii din Japonia se spune că reușesc să facă lucruri cu adevărat incredibile. Din mâinile unor astfel de maeştri a ieşit un tort de nuntă, pentru care s-a plătit 2.000.000 de dolari. Acesta a fost decorat cu 223 de diamante şi safire și a cântărit 73 de kilograme. Iar din această frumusețe au mâncat 320 de persoane, o singură porție costând 3125 de dolari. Tortul a fost vedeta unui mare târg de nunţi din Dallas şi a fost permanent păzit de bodyguarzi.

1.100 de ore pentru realizarea unei bijuterii culinare, decorate cu 4.000 de diamante

Celebrul designer de modă Debbie Wingham este totodată şi creatoarea unei bijuterii culinare al cărei preţ ajunge la 48,5 milioane de lire. Prăjitura a măsurat aproape doi metri lungime şi a fost decorată cu 4.000 de diamante, dar și smaralde şi ametiste. Tortul a fost comandat de o familie de miliardari din Emiratele Arabe Unite, iar pentru realizarea acestuia, Debbie a petrecut 1.100 de ore în bucătărie.

Pentru obținerea acestuia s-au folosit 120 kg de fondant, 60 de kg de ciocolată pentru modelare și 80 de culori și nuanțe diferite. Cofetarii au folosit și 17 pietre prețioase care aveau o valoare de 70 milioane de dolari, printre care un diamant roz de 5,2 carate și un diamant galben de 6,4 carate.

Chef Dimuthu Kumarasinghe, de la Aitken Spence and Heritance Hotels & Resorts din Sri Lanka a avut un curaj incredibil să realizeze un tort de nuntă de 35 milioane de dolari. Acesta a fost numit Fantezia Piraţilor și a avut formă de corabie. Minunăția a fost decorată cu zece pietre preţioase diferite, la care s-au adăugat două dintre cele mai scumpe safire din lume.

Sursă foto: agora.md

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp