Noi le-am spune cele mai scârboase dulciuri, dar ele sunt considerate o delicatesă: insecte în ciocolată. La o ciocolaterie din Maryland, Statele Unite, cicadele care au petrecut 17 ani în pământ şi au ieşit la suprafaţă au ajuns dulciuri de lux, relatează miercuri Reuters.
Sarah Dwyer, de la Chouquette Chocolates din Bethesda, a început să prepare cicade învelite în ciocolată. Le vinde cu mult succes, americanii fiind foarte curioși să guste exoticul preparat. Femeia a profitat de fenomenul „Brood X” din această primăvară, când roiuri imense de cicade şi-au făcut apariţia pentru prima dată după anul 2004.
Cele mai scârboase dulciuri sunt considerate o delicatesă
Iar ce e și mai curios e că nu oricine poate cumpăra pur și simplu cicadele învelite în ciocolată. În prezent, magazinul său cu specialităţi din ciocolată are o listă de aşteptare de zece zile pentru comenzile de cicade. Care, după cum spune ea, sunt absolut delicioase. „Când combini ciocolata, scorţişoara şi gustul ca de alune al insectelor, chiar îţi oferă acea senzaţie de vacanţă, când te plimbi într-un oraş mare şi se prăjesc alune pe trotuar, mirosul acela de scorţişoară, acesta este exact gustul”, explică Dwyer.
Pentru a prepara ineditele dulciuri, Dwyer şi angajaţii ei adună cicadele dintr-un crâng aflat în spatele ciocolateriei lor. Insectele sunt atât de numeroase, încât se aşază chiar pe angajaţi.
Cum se prepară cicadele trase în ciocolată
Odată adunate, cicadelele sunt puse într-o pungă de hârtie şi sunt introduse în congelator. Înghețate, acestea dorm și, în final, mor. După aceea, Dwyer fierbe cicadele pentru a le curăţa. Ulterior, le prăjeşte într-o friteuză. După ce le-a prăjit, insectele sunt stropite fie cu scorţişoară, fie cu un amestec de condimente. Iar în ultima etapă, insectele sunt cufundate în ciocolată.
Sarah Dwyer a urmat şcoala de patiseri din Paris pentru a învăţa tehnica de scufundare. „Sunt destul de sigură că nimeni nu s-ar fi gândit că o voi folosi pentru cicade”, a declarat ea.
Sursa foto: Chouquette Chocolates/Facebook.com
Cascada Bigăr acum 100 de ani. Frumoasa legendă despre această minune a naturii
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook