Ciocolată de casă. Secretele rețetei dezvăluite de Ela Crăciun

Ciocolată de casă. Secretele rețetei dezvăluite de Ela Crăciun
Oare există cineva care să nu-și amintească de gustul copilăriei când vorbim de ciocolata de casă? Era desertul tradițional de sărbători. Astăzi, rețetele au fost adaptate la ingredientele actuale, naturale și sănătoase și vă propunem să aflați secretele rețetei dezvăluite de mămica Ela Crăciun.

Dacă dorim să pregătim o ciocolată de casă gustoasă și sănătoasă, avem nevoie de câteva ingrediente naturale, care nu sunt deloc greu de găsit. Modul de preparare al delicioasei ciocolate de casă este simplu, foarte simplu și rapid. În doar câteva minute pregătim compoziția pentru ciocolata de casă și în alte câteva minute aceasta se întărește, la rece și o putem savura cu poftă.

Ela Crăciun, una dintre cele mai populare bloggerițe de parenting din România, ne-a inspirat pentru rețeta de astăzi, preparând alături de fiica ei o ciocolată de casă rapidă și sănătoasă, cu care se pot răsfăța chiar și cei mici.

Ingrediente Ciocolată de casă

125 gr ulei de cocos, 125 unt de cacao, 125 gr cacao, 60 gr karob (pudră de roșcove), 125 gr miere, vanilie, scorțișoară, esență de rom, sare

Mod de preparare

Mai întâi pregătim robotul, mixerul, sau un minichopper, un blender, ce avem la îndemână. Toate sunt utile pentru a pregăti compoziția ciocolatei de casă. Amestecăm în vasul robotului, karobul, cacaua, un praf de sare, unul de scorțișoară și ce arome mai dorește fiecare.

Într-un vas, pe baie de aburi, topim untul de cacao și uleiul de cocos. nu le lăsăm să se înfierbânte, doar le diluăm.  Adăugăm ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm până se omogenizează compoziția. Adăugăm și mierea și esența, de rom în cazul nostru, dar se poate pune după preferință, însă nu mai mult de 1/2 linguriță. merge foarte bine esența de mentă, pentru cei care o adoră, sau cea de migdale.

Dun nou pornim robotul și amestecăm ingredientele, omogenizând bine compoziția. Apoi turnăm compoziția pentru ciocolată de casă într-o tavă, sau în forme speciale de ciocolată. Dacă avem, înfigem alunele de pădure din loc în loc. Putem pune nuci, migdale, sau fructe uscate, chiar și cereale.

Dăm formele cu compoziția pentru ciocolata de casă la frigider pentru 15-20 de minute, până aceasta devine fermă. Untul de cacao este foarte recomandat, are un timp scurt de lichefiere și același timp scurt și pentru închegare. Este și sănătos și face echipă bună cu uleiul de cocos.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Așa ceva nu ați mai pomenit. Iată cum se pregătește Smiley pentru postura de tată

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp