Ați încercat? Tort de fasole sună ciudat. Totuşi în cartea de bucate a celebrei Sanda Marin există o reţetă de tort de fasole. Se face tort și din fasole roșie. Iată rețetele și modul de preparare.
Celebra Sanda Marin are în cartea ei de bucate și o rețetă pentru tort de fasole. Cele mai multe gospodine din România preferă să gătească după reţetele ei. Este considerată cea mai apreciată gospodină din toate timpurile.
Tortul de fasole, neobișnuit, dar delicios. Rețeta celebrei Sanda Marin
Tortul de fasole nu conţine făină. Se pune doar o lingură de pesmet, dar glazura de ciocolată transformă o banală prăjitură cu fasole, într-un desert rafinat.
Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt făcut spumă.
Când totul este bine amestecat şi a devenit ca o cremă, se adaugă o lingură de cacao sau o lingură de cafea concentrată, o lingură de pesmet, romul şi albuşurile bătute spumă.
Se coace compoziţia la cuptor, într-o formă bine unsă cu unt, timp de o oră. La început focul trebuie să fie mai moale, iar mai la urmă se întăreşte.
După ce tortul s-a răcorit, se acoperă cu glazură de cafea sau de ciocolată. Puteți să îl ornați cu frișcă.
O altă variantă este tortul din fasole roșie și ciocolată
Tort cu fasole roșie și ciocolată
O altă variantă este tortul din fasole roșie și ciocolată.
Ingrediente
Blat
500 gr fasole roșie
100 gr unt
300 gr zahăr
8 ouă
2 linguri pesmet
2 linguri cacao
1 lingură esență de vanilie
2 linguri cafea espresso
praf de sare
150 gr nucă
Glazura
150 gr ciocolată neagră
Mod de preparare
Într-un robot se pune fasolea gata fiartă și răcită. Se mixează până se face pastă.
Într-un bol punem pasta de fasole, untul, zahărul și mixam bine.
Adăugăm câte un ou și mixam bine.
Adăugăm pesmetul, cacaua, espresso-ul, esența de vanilie și sarea, apoi mixăm.