Cele mai gustoase aripioare de pui cu usturoi prăjit și parmezan. Rețetă

Aceste aripioare sunt incredibil de gustoase, preparate cu usturoi prăjit și cea mai bună dintre toate brânzeturile – Parmigiano reggiano. E o rețetă absolut perfectă pentru a ronțăi ceva în timp ce te joci sau urmărești seriale la televizor.
20 de aripioare și pulpe de pui
2 linguri ulei de avocado
Un praf mare de sare si piper
1 căpățână întreagă de usturoi + un strop de ulei + sare și piper
1/2 baton de unt – 4 linguri
1 cană de brânză parmigiano reggiano rasă fin
3 linguri de smântână
pătrunjel pentru ornat
Luați căpățâna de usturoi și tăiați partea de sus, astfel încât usturoiul să fie expus. Se adaugă un strop de ulei + sare și piper. Înveliți-l în folie și prăjiți-l la cuptor la 200 de grade C timp de 35 – 40 de minute sau până când se caramelizează. Lăsați-l să se răcească, stoarceți-l din coajă într-un castron și amestecați.
Separat, adăugați aripioarele de pui într-un castron mare și condimentați cu sare piper. Adăugați uleiul de avocado. Cu mâinile curate, masați foarte bine puiul apoi adăugați aripioarele de pui în coșul de la friteuză, asigurându-te că nu se suprapun. Se prăjesc la 180 de grade timp de 25 de minute. Dacă friteuza are instrucțiuni de preîncălzire, vă rugăm să o preîncălziți cu 5 minute înainte.
Puteți face acest lucru și în cuptor, la 210 grade C, pe o foaie de copt, până când aripioarele sunt crocante – 45 de minute aproximativ. La mijlocul perioadei trebuie să întoarceți carnea pe partea cealaltă.
Între timp, într-o tigaie mică sau într-o tigaie adăugați untul la foc mic și lăsați-l să se topească. Apoi se amestecă parmezanul ras și usturoiul prăjit. Se adaugă smântâna și se amestecă. Odată ce totul este cremos și neted, luați-l de pe foc. Distribuiți deasupra aripioarelor sosul cremos de parmezan cu usturoi prăjit, și pătrunjelul.
View this post on Instagram
Sursa: Themodernnonna.com