Cele mai gustoase aripioare de pui cu usturoi prăjit și parmezan. Rețetă

Cele mai gustoase aripioare de pui cu usturoi prăjit și parmezan. Rețetă
Această rețetă te va face să-ți lingi degetele și să își iei  porții extra. Nu există nicio altă rețetă la fel de apetisantă. Nu exagerăm deloc când spunem că vă dăm rețeta pentru cele mai cremoase aripioare de pui cu usturoi prăjit și parmezan.

Aceste aripioare sunt incredibil de gustoase, preparate cu usturoi prăjit și cea mai bună dintre toate brânzeturile – Parmigiano reggiano. E o rețetă absolut perfectă pentru a ronțăi ceva în timp ce te joci sau urmărești seriale la televizor.

Ingrediente pentru aripioare de pui cu usturoi prăjit și parmezan

20 de aripioare și pulpe de pui

2 linguri ulei de avocado

Un praf mare de sare si piper

1 căpățână întreagă de usturoi + un strop de ulei + sare și piper

1/2 baton de unt – 4 linguri

1 cană de brânză parmigiano reggiano rasă fin

3 linguri de smântână

pătrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Luați căpățâna de usturoi și tăiați partea de sus, astfel încât usturoiul să fie expus. Se adaugă un strop de ulei + sare și piper. Înveliți-l în folie și prăjiți-l la cuptor la 200 de grade C timp de 35 – 40 de minute sau până când se caramelizează. Lăsați-l să se răcească, stoarceți-l din coajă într-un castron și amestecați.

Separat, adăugați aripioarele de pui într-un castron mare și condimentați cu sare piper. Adăugați uleiul de avocado. Cu mâinile curate, masați foarte bine puiul apoi adăugați aripioarele de pui în coșul de la friteuză, asigurându-te că nu se suprapun. Se prăjesc la 180 de grade timp de 25 de minute. Dacă friteuza are instrucțiuni de preîncălzire, vă rugăm să o preîncălziți cu 5 minute înainte.

Puteți face acest lucru și în cuptor, la 210 grade C, pe o foaie de copt,  până când aripioarele sunt crocante – 45 de minute aproximativ. La mijlocul perioadei trebuie să întoarceți carnea pe partea cealaltă.

Între timp, într-o tigaie mică sau într-o tigaie adăugați untul la foc mic și lăsați-l să se topească. Apoi se amestecă parmezanul ras și usturoiul prăjit. Se adaugă smântâna și se amestecă. Odată ce totul este cremos și neted, luați-l de pe foc. Distribuiți deasupra aripioarelor sosul cremos de parmezan cu usturoi prăjit, și pătrunjelul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snejana (Sneji) (@themodernnonna)

Sursa: Themodernnonna.com