Secretul celei mai delicioase ciorbe rădăuțene. Ce nu v-a spus nimeni până acum

Secretul celei mai delicioase ciorbe rădăuțene. Ce nu v-a spus nimeni până acum
Când vine vorba de o ciorbă rădăuțeană ca la mama acasă, toată lumea uită de diete. Iată cât de ușor se pregătește.

Apreciată chiar și de cei mai pretențioși gurmanzi, ciorba rădăuțeană rămâne în topul preferințelor noastre.

Secretul celei mai delicioase ciorbe rădăuțene. Ce nu v-a spus nimeni până acum

Tradiția spune că minunata ciorbă rădăuțeană ar fi invenția unei gospodine desăvârșite din Bucovina, iar de atunci acest preparat culinar delicios a ajuns să fie pregătită chiar și de cei mai mari bucătari. Dacă vreți să vă încântați familia și musafirii cu o ciorbă cu adevărat fantastică, țineți cont de câteva sfaturi.

Ingredientele necesare pentru a obține ciorbița rădăuțeană sunt: un piept mare de pui cu piele și os, 1 ceapă, 1 țelină (nu mai mare ca un măr), 1 păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel, 2-3 morcovi, 1 gogoșar mare, 1 ardei gras roșu, 3 ouă, 200-300 ml smântână grasă, 2 linguri cu oțet, 3-4 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel.

Modul de preparare

Pentru început se taie pieptul de pui în două și se pune la fiert. Adăugați sarea de la început. Dați spuma la o parte, lăsați să dea în clocot și puneți ceapa întreaga dar și rădăcinoasele, ardeiul și gogoșarul, care se recomandă să fie tăiate în bucăți mai mari. Lăsați să fiarbă, apoi scoateți carnea și legumele.

Carnea se taie în fâșii, la fel cum procedați și cu burta atunci când pregătiți ciorba de burtă. Țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, dar și ceapa se pun într-un blender, alături de puțină apă. După ce piureul de rădăcinoase este gata, se adaugă în supă alături de carnea fâșii și morcovul tăiat în rondele sau bucățele mai mici, după preferință.

Amestecați smântâna cu gălbenușul și ou și turnați ușor peste supă, apoi puneți usturoiul pisat. Se mai lasă la fiert pentru câteva minute. Oțetul se pune în ciorbă la final. După ce puneți ciorba în farfurie, adăugați și pătrunjelul proaspăt tocat. Ciorba rădăuțeană are un gust senzațional dacă este servită alături de un ardei iute.

Sursă foto:cumsa.ro