Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai mari staruri de la Hollywood oferă bani colegilor aflați în grevă. O singură donație e câștigul pe 37 de ani al unui actor

Cele mai mari staruri de la Hollywood oferă bani colegilor aflați în grevă. O singură donație e câștigul pe 37 de ani al unui actor
Greva actorilor și a altor profesioniști de la Hollywood a început pe 14 iulie și continuă. Protestatarii își cer drepturile și au reclamat faptul că starurile nu li s-au alăturat. Până acum.

O serie de actori de listă A de la Hollywood, precum Merryl Streep şi George Clooney, cărora li s-au alăturat celebrităţi precum Matt Damon şi Oprah Winfrey, au contribuit la strângerea a peste 15 milioane de dolari organizată în ultimele trei săptămâni pentru a veni în sprijinul confraților de breaslă aflaţi în grevă, scrie The New York Times.

Greva actorilor și scenariștilor de la Hollywood a început în 14 iulie

Protestatarii au organizat linii de pichetare, marșuri și au inundat reţelele de socializare cu mesaje. Au avut loc și manifestări tulburătoare. De exemplu, dublura lui Harrison Ford şi-a dat foc (în siguranţă) în timpul unui protest din Georgia.  În timp ce preşedinta sindicatului actorilor, Fran Drescher, a vorbit marţi despre studiourile „conduse de lăcomie” în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din New York, staruri de cinema precum Meryl Streep şi George Clooney fac lobby pe lângă celelalte super vedete să se alăture confraților greviști.

Contribuţia lui Dwayne Johnson a fost dezvăluită de Courtney B. Vance, preşedintele Fundaţiei SAG-AFTRA, la finele lunii iulie.  Actorul a răspuns la un apel al lui Vance. Aceasta a declarat că programul de asistenţă financiară al fundaţiei „procesează în prezent de peste 30 de ori mai mult decât numărul nostru obişnuit de cereri de ajutor de urgenţă”.

Vedetele de la Hollywood au donat câte 1 milion de dolari

Fundaţia SAG-AFTRA, o organizaţie de caritate care oferă asistenţă financiară artiştilor la locul de muncă, a anunțat că Streep şi Clooney au ajutat la conducerea unei campanii de donaţii care a strâns deja peste 15 milioane de dolari în ultimele trei săptămâni. pe lângă faptul că cei doi au donat fiecare câte un milion de dolari, s-au implicat și într-o acțiune puternică de lobby pe lângă celelalte mari vedete de la Hollywood, fiind vizate în primul rând cele cu câștiguri fabuloase. A fost creat un Google Doc care ţine evidenţa cine pe cine sprijină.

Alături de Meryl Streep, George Clooney s-a implicat într-o puternică acțiune de lobby pentru a strânge bani în favoarea protestatarilor

„Îmi amintesc de zilele mele ca ospătar, femeie de serviciu, dactilografă, chiar şi de perioada petrecută la coada de şomaj”, a declarat Merryl Streep. „În această grevă, sunt norocoasă să îi pot susţine pe cei care vor lupta într-o acţiune lungă împotriva lui Goliat”. Clooney a adăugat: „Am stat pe umerii unor oameni ca Bette Davis şi Jimmy Cagney, şi este timpul ca generaţia noastră să dea ceva înapoi”, citează FilmNow.ro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BOOK IT (@bookitstudio)

În urma acestui lobby, vedete precum Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger şi Oprah Winfrey au donat și ele câte 1 milion de dolari sau mai mult, alături de două cupluri de vedete: Jennifer Lopez şi Ben Affleck şi Ryan Reynolds şi Blake Lively. Numai donația unui singur star însemană veniturile pe 37 de ani ale unui actor sau scenarist „obișnuit”, conform declarațiilor oficiale.

Sean Penn protestează împotriva Inteligenței Artificiale aduse în film

Activist cunoscut, Sean Penn s-a alăturat și el protestelor  generate de faptul că 86% dintre cei 160.000 de membri ai sindicatului câştigă mai puţin de 26.500 de dolari pe an, conform afirmațiilor lui Fran Drescher. Penn a și manifestat în faţa studiourilor Disney, notează Deadline.

Însoţit de Emile Hirsch, cel care a interpretat rolul principal în filmul său „Into the Wild”, Sean a protestat alături de Octavia Spencer, protagonista filmului „Ma”, Melanie Lynskey, Timothy Simons, Jack McBrayer, Damon Lindelof şi Jane Fonda în faţa marilor studiouri de la Hollywood.

Sean Penn critică folosirea inteligenței artificiale în filme

„Va trebui să punem lucrurile la punct cu producătorii”, a spus actorul, referindu-se la condiţiile de muncă de care suferă actorii şi scenariştii. „O afacere în care eşti exploatat nu este bună pentru nimeni. Este o chestiune de calitate a vieţii şi de decenţă”, a continuat el.

Pe lângă câștigurile mici, progresul fulminant al inteligenţei artificiale, care ar putea permite studiourilor să reproducă înfățișarea şi vocea actorilor fără implicarea lor, îi îngrijorează pe protestatari. „Este destul de ironic: ne aflăm în faţa sediului Disney şi unul dintre cele mai bune filme ale sale este despre o vrăjitoare rea care fură vocea prinţesei”, a spus el, referindu-se la Ursula din „Mica Sirenă”. „Putem şi trebuie să rămânem fermi împotriva tehnologiilor digitale, fie că este vorba de Disney, Netflix sau oricare altele”.

Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun actor s-a alăturat pichetelor

Asemeni lui, o serie de staruri au fost vizibile pe liniile de pichetare, inclusiv Lupita Nyong’o, Colin Farrell, Jane Fonda, Awkwafina şi Brendan Fraser, cel mai recent câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun actor.

Inclusiv Brendan Fraser, câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor de anul acesta, s-a alăturat, fizic, protestelor

În acest moment nu este clar cât va dura greva actorilor. Scenariștii sunt, de asemenea, în grevă, ceea ce pune în mare dificultate producțiile în desfășurare sau planificate să înceapă în această vară. Ultima dată, SAG-AFTRA a intrat în grevă în 1980. Sindicatul actorilor a declarat că prin această acțiune de proporții, încearcă să asigure salarii rezonabile pentru membrii săi, în special pentru cei care realizează filme sau emisiuni TV pentru serviciile de streaming.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre