Celebra ruladă Wellington varianta fără carne. O reinterpretare senzațională

Celebra ruladă Wellington a fost reinterpretată și a devenit vegetariană. E mult mai ușor de gătit.
500 g de foitaj
Făină obișnuită, pentru rulat
1½ linguriță de lapte vegetal, pentru glazură
Pentru umplutură: 1 praz
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de frunze de cimbru
75 g de curmale și nuci tocate mărunt
½ pachet de 180 g de castane precoapte, tocate grosier
10 frunze de salvie, tocate grosier
50g pesmet, făcut din pâine veche de o zi
½ măr mic, tăiat mărunt
100 g de nuci nesărate amestecate, tocate grosier
1 linguriță de condimente mixte, dizolvată în 2 linguri de apă abia fiartă
2 linguri de semințe de in măcinate, amestecate cu 6 linguri de apă caldă și lăsate timp de 5 minute
View this post on Instagram
Se taie prazul pe lungime și apoi în felii de 0,5 cm. Se spală bine într-un bol cu apă caldă, apoi se clătește și se repetă. Scurgeți și uscați. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Adăugați prazul, cimbrul și condimentele, gătiți la foc mediu, amestecând frecvent, timp de 10 – 12 minute, până când prazul s-a înmuiat și începe să se rumenească. Se transferă într-un castron mare și se amestecă cu restul ingredientelor de umplutură. Se lasă să se răcească timp de 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Scoateți blatul de patiserie din frigider cu 5 – 10 minute înainte de utilizare. Lucrați rapid pentru ca aluatul să nu se încălzească prea tare. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-un dreptunghi de 27 x 35 cm, cu o grosime de aproximativ 2 mm.
Puneți umplutura în centru și formați un cârnat, lăsând o margine de 8 cm de jur împrejur. Se taie un triunghi mic (5 cm) de aluat din fiecare colț. Păstrați aceste resturi pentru decorare. Se ung cu puțin lapte vegetal marginile de patiserie. Îndoiți cele 2 capete scurte de aluat în sus și peste umplutură. Îndoiți apoi cele două părți lungi de patiserie peste umplutură pentru a se întâlni la mijloc. Presați marginile de patiserie pentru a „sigila” conținutul.
Se crestează ușor suprafața cu un model – nu se taie prea adânc. Decupați frunze din resturile de patiserie și puneți-le deasupra. În final se unge rulada Wellington cu lapte vegetal. Coaceți la cuptor timp de 45 – 50 de minute sau până când aluatul este crescut și auriu. Se lasă să se odihnească timp de 5 – 10 minute, apoi se taie cu un cuțit zimțat în 6 felii groase pentru a servi.
Sursa: Instagram