Celebrul actor american Kevin Spacey, acuzat din nou: Ar fi agresat sexual trei bărbați

Celebrul actor american Kevin Spacey, acuzat din nou: Ar fi agresat sexual trei bărbați
Câștigător a două premii Oscar, actorul american Kevin Spacey (62 de ani) a fost pus oficial sub acuzația de agresiune sexuală asupra a trei bărbați.

Capetele de acuzare sunt patru, a anunțat Procuratura generală din Marea Britanie: agresiuni sexuale și „determinarea unei persoane să se angajeze în activități sexuale de penetrare fără consimțământ”.

Decizia a fost luată după mai bine de un an de analiză a dosarului transmis de Poliția Metropolitană.

Când au fost comise faptele

Presupusele infracţiuni au fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, patru dintre incidente producându-se la Londra, anunță poliția britanică. Se crede că unele dintre acuzații datează din timpul în care Spacey era director artistic al Teatrului Old Vic din Londra. În urma unui val de acuzații de agresiune sexuală împotriva actorului, teatrul a efectuat o investigație internă, care, potrivit BBC, a stabilit că 20 de persoane au susținut că vedeta s-a comportat inadecvat față de ele.

În acest context, Spacey a pierdut rolul titular din serialul de succes „House of Cards” dar şi rolul din filmul „All the Money in the World”. Se întâmpla în 2017 și de atunci actorul a dispărut din viața publică.

Cum a reapărut în public

A reapărut în 2019, când a recitat o poezie la un muzeu din Roma, Italia. În același an, actorul a fost intervievat oficial ca suspect de Poliția Metropolitană în SUA, potrivit Daily Mail.

Chiar și așa, doi ani mai târziu, a fost distribuit în primul său proiect cinematografic de la demiterea din serialul de succes „House of Cards”, un rol secundar în „L’umo Che Disegno Dio”, al regizorului italian Franco Nero.

Cariera lui Kevin Spacey părea că s-a revigorat, mai ales că la începutul acestei luni, două filme cu el în rol principal – „Peter Five Eight” și „Gateway to the West” – au fost cumpărate la piața de producții de la Cannes. Însă, având în vedere acuzațiile oficiale, orice proiect va fi pus în standby.

Apărat de producătorii ultimului său film

Totuși, producătorii filmului „Peter Five Eight”, care este deja finalizat, au sărit în apărarea actorului de la Hollywood. „Deși este regretabil că un nou val de știri negative este publicat acum când Kevin revine la muncă, este, de asemenea, de așteptat. Sunt cei care își doresc ca el să nu joace, dar sunt depășiți numeric de fanii din întreaga lume care așteaptă ca un artist de care se bucură de zeci de ani să revină pe ecrane”, se arată într-o declarație obținută de The Hollywood Reporter de la producătorii „Peter Five Eight”, un thriller finanțat de Mad Honey și LTD Films, coproducție a Ascent Films și Forever Safe.