Celebrul hotel Rex din Mamaia, pierdut în instanță. Lumea mondenă nu se va bucura de el nici în această vară

Celebrul hotel Rex din Mamaia, pierdut în instanță. Lumea mondenă nu se va bucura de el nici în această vară
Celebrul hotel Rex din Mamaia a fost pierdut în instanță. Lumea mondenă nu va dispune de el nici în această vară. De 11 ani nu se mai bucură de luxul oferit aici.

Românii țin minte cu siguranță celebrul hotel Rex din Mamaia, care era cândva paradisul vedetelor autohtone. Copiii de bani gata își făceau veacul acolo în fiecare sezon estival, iar paparazzi avizi de ultimele noutăți din viața vedetelor știau că le vor găsi acolo cu siguranță. Hotelul Rex nu a mai fost deschis însă din 2010 și se pare că nici în această vară nu va primi turiști. Celebrul hotel Rex a fost pierdut în instanță. 

În 2011, în Hotelul Rex a izbucnit un incendiu în zona podului şi a casei scării, care a distrus acoperişul pe toata suprafaţa sa şi a coborât la etajele inferioare prin coloanele de aerisire. De atunci cel mai cunoscut hotel din Mamaia nu a mai primit clienți intrând în renovare.

Celebrul hotel Rex, pierdut în instanță de fosta soție a lui Dan Adamescu 

Locația a făcut parte cândva din averea omului de afaceri Dan Adamescu, cel care deținea și spațiile comerciale din complexul Unirea. Cea care a deținut ulterior hotelul a fost Carmen Palade, fostă Adamescu. Aceasta a cerut în 2015 divorțul de soțul ei, omul de afaceri Dan Adamescu. Ea a pretins jumătate din averea acestuia la data respectivă, era vorba potrivit experților economici de 700 de milioane de euro. Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în ianuarie 2017, la vârsta de 68 de ani, în timp ce executa o sentință de 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Potrivit presei economice, complexul a fost scos la vânzare în 2018 de Carmen Palade, fostă Adamescu, la prețul de 18 milioane de euro, dar nimeni nu a vrut să plătească suma cerută. Oferta cea mai bună a fost a lui Gigi Becali, 10 milioane de euro, respinsă de văduva lui Adamescu.

Cum s-a ajuns la executare 

Fosta nevastă a miliardarului a rămas fără hotel în contul sumei de 1,3 milioane de euro datorată companiei Astra Asigurări. Compania este în insolvență, are administrator judiciar și a obținut recent, prin sentință definitivă, executarea silită a fostei soții a lui Dan Adamescu și a mamei sale Zinca. Cele două sunt principalii acționari ai companiei care deține hotelul. 

În urma incendiului din 2011, compania de asigurări Astra a efectuat plăți în avans în cadrul dosarului de daună pentru Rex. Ulterior s-a dovedit că plățile au fost mai mari cu 1.3 milioane de euro, astfel că s-a ajuns în instanță pentru a recupera suma. 

Foto: EVZ

Femeia celebră care se bărbierea. Era cunoscută din Franța până-n Persia