Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul Polidin revine pe piața românească

Celebrul Polidin revine pe piața românească
Un produs de tip Polidin şi un vaccin antigripal sunt în dezvoltare la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Anunțul a fost făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, colonel doctor Florin Oancea.

Oancea a precizat că, în prezent, pentru vaccinul antigripal este în desfăşurare un experiment pe 200.000 de ouă embrionate. „Vom continua modernizarea ariei, pentru transformarea ei într-o zonă experimentală de microproducţie strategică”, a explicat acesta.

Potrivit lui Oancea, în procesul de obţinere a acestui produs s-au analizat şi motivele pentru care a fost suspendată producţia de vaccin antigripal, la „Cantacuzino”, în anul 2013. „Ştim că, în 2011 – 2013, au fost probleme cu acest vaccin, atât ţinând de produsul în sine, cât şi de aria de producţie. Ce încercăm acum e să avem un produs sigur. (…) Sper ca la sfârşitul acestui an să avem un produs sigur”, a spus directorul institutului.

În concluzie, veștile sunt bune. Dacă rezultatele pe ouă vor fi cele scontate, Oancea a precizat că este posibil ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă anul viitor.

Polidin, leacul minune din comunism, readus în actualitate

Un alt anunț important făcut de colonelul doctor Florian Oancea este că Polidinul va fi readus pe piaţă ca supliment alimentar „Încercăm să avem produsul, să îl facem în condiţii sigure şi să îl punem pe piaţă sub formă de supliment alimentar. Ca să îl punem pe piaţă sub formă de medicament va fi mult mai complicat şi necesită mai mult timp.

Noi sperăm ca într-un an-doi să fie pe piaţă”, a arătat Oancea.  Polidinul a fost cel mai cunoscut medicament românesc din toate timpurile. Se administra injectabil, la începutul sezonului rece, și se spune că a salvat sute de mii de vieți.

Fostele iubiri ale lui Sean Connery ies la suprafață. Prima soție l-a acuzat de ce era mai rău

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre