Chiftele din carne de pui, cu orez și legume, pot fi introduse în meniul celor care au grijă de sănătatea lor. Au puține calorii și se fac fără prăjeală în ulei.
Chifteluțe de pui, cu orez și legume. Rețeta
Chiftelele din carne de pui la cuptor sunt suculente și foarte gustoase, alături de o salată de crudități. Mai ales acum, când ne pregătim să mergem la plajă. Au puține calorii și sunt ieftine.
Ingrediente
- 1 kg de carne tocată de pui;
- 350 g de ceapă;
- 250 g de morcov;
- 180 g de orez crud sau 700 g de orez fiert;
- sare, piper negru măcinat — după gust;
- 2 lingurițe cu vârf de boia de ardei dulce;
- 1.5 linguri de ulei.
Mod de preparare
- Orezul se fierbe în apă, apoi se lasă să se răcească.
- Tăiați ceapa peștișor și dați morcovul prin răzătoarea mare. Căliți-le în tigaia încinsă, pe care ați turnat o lingură de ulei. Nu mai mult de 5 minute, pe foc mic, sub capac, amestecând periodic.
- Amestecați legumele prăjite cu orezul fiert.
- Adăugați carnea tocată de pui, boia de ardei dulce, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția obținută. Lăsați-o să se „odihnească” 15 minute.
- Lucrați cu mâinile umede și împărțiți compoziția de carne și orez în părți egale.
- Dați chifteluțelor forma dorită și așezați-le pe tava unsă cu o linguriță de ulei.
- Se pun la cuptor pentru circa 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Când miros irezistibil, le scoateți și le mâncați calde, cu o salată de vară, plină de crudități. Sursa: retete-usoare.info
Chiftele de cartofi fără ouă. Un deliciu din 3 ingrediente
Chiftele mănăstireşti din fasole boabe
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook