Chifteluțe de pui, cu orez și legume. Rețetă ieftină

Chifteluțe de pui, cu orez și legume. Rețetă ieftină
Chiftele care nu îngrașă. Se fac din carne de pui, puțin orez și legume. Se gătesc la cuptor, fără prăjeală. Dacă vreți să mai dați jos din greutate ori sunteți la dietă, acest preparat este perfect.

Chiftele din carne de pui, cu orez și legume, pot fi introduse în meniul celor care au grijă de sănătatea lor. Au puține calorii și se fac fără prăjeală în ulei.

Chifteluțe de pui, cu orez și legume. Rețeta

Chiftelele din carne de pui la cuptor sunt suculente și foarte gustoase, alături de o salată de crudități. Mai ales acum, când ne pregătim să mergem la plajă. Au puține calorii și sunt ieftine.

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată de pui;
  • 350 g de ceapă;
  • 250 g de morcov;
  • 180 g de orez crud sau 700 g de orez fiert;
  • sare, piper negru măcinat — după gust;
  • 2 lingurițe cu vârf de boia de ardei dulce;
  • 1.5 linguri de ulei.

Mod de preparare

  • Orezul se fierbe în apă, apoi se lasă să se răcească.
  • Tăiați ceapa peștișor și dați morcovul prin răzătoarea mare. Căliți-le în tigaia încinsă, pe care ați turnat o lingură de ulei. Nu mai mult de 5 minute, pe foc mic, sub capac, amestecând periodic.
  • Amestecați legumele prăjite cu orezul fiert.
  • Adăugați carnea tocată de pui, boia de ardei dulce, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția obținută. Lăsați-o să se „odihnească” 15 minute.
  • Lucrați cu mâinile umede și împărțiți compoziția de carne și orez în părți egale.
  • Dați chifteluțelor forma dorită și așezați-le pe tava unsă cu o linguriță de ulei.
  • Se pun la cuptor pentru circa 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Când miros irezistibil, le scoateți și le mâncați calde, cu o salată de vară, plină de crudități. Sursa: retete-usoare.info

Chiftele de cartofi fără ouă. Un deliciu din 3 ingrediente

Chiftele mănăstireşti din fasole boabe

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri