Chinezii trec la ”atac”. Ce teste le-au făcut diplomaților americani

Chinezii trec la ”atac”. Ce teste le-au făcut diplomaților americani
Chinezii trec la atac, direct asupra diplomaților americani prezenți pe teritoriul Chinei. Departamentul de Stat al SUA a ripostat dur și a condamnat ”atacul”.

Presa occidentală a raportat zilele trecute un incident neplăcut prin care au trecut o serie de diplomați americani pe teritoriul Chinei. Totul are legătură, bineînțeles, cu pandemia de coronavirus. Tensiunile între China și SUA se cunosc de ceva timp. Acestea au escaladat în momentul în care fostul președinte Donald Trump a dat vina pe China pentru toată pandemia. Acum, chinezii se pare că trec la atac și și-au propus să umilească diplomații americani pe unde apucă. 

În ianuarie, China a introdus teste anale covid.  Li Tongzeng, medic pentru boli respiratorii și infecțioase din Beijing, a declarat presei de stat că testele anale pot evita lipsa infecțiilor. Asta deoarece urmele virale sunt detectabile pentru o perioadă mai lungă de timp decât cele mai frecvente teste Covid utilizate în gură și nas.

Chinezii trec la ”atac”. Le-au făcut teste anale diplomaților americani 

Săptămâna trecută, presa occidentală a raportat că o serie de diplomați au trecut prin testarea covid în China. Însă nu le-au fost aplicate testele obișnuite, ci chiar cele anale. Situația a fost privită, bineînțeles, drept jignitoare de către Departamentul de Stat al SUA. ”Departamentul de stat nu a fost niciodată de acord cu acest tip de testare. A protestat direct la Ministerul Afacerilor Externe atunci când am aflat că unii angajați sunt testați astfel „, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al departamentului de stat.

Mai mult decât atât, același purtător de cuvânt a susținut că răspunsul primit de la Beijing a fost că ”totul s-a produs dintr-o eroare”. Pe partea cealaltă, Beijing-ul neagă total că ar fi supus diplomații americani unor astfel de practici. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a respins afirmațiile joi. ”China nu a cerut niciodată personalului diplomatic american staționat în China să efectueze teste anale covid”, a spus acesta într-o conferință de presă. 

Foto: Facebook

Cine sunt bărbații Sigma și de ce sunt atât de populari. Ce-i deosebește de bărbații Alfa