Nu de puține ori arsurile solare apar chiar și atunci când ai aplicat cremă de protecție solară, dar, cel mai probabil aceasta nu a avut un indice suficient de mare. În acest caz trebuie să acționeze rapid pentru a scăpa de senzațiile neplăcute și a dobândi, din nou, o piele sănătoasă și fină.
Răcorește-ți pielea. Când pielea ta este arsă de soare frigul ajută la calmarea durerii, la diminuarea inflamației și a mâncărimii. Cu toate acestea, dermatologii îți recomandă să nu aplici gheață sau pungi cu gheață direct pe pielea arsă. Învelește gheața într-un prosop sau într-un material mai gros și fin și abia apoi aplic-o pe piele timp de maximum 15-20 de minute. Nu repetă aplicarea dacă nu au trecut minimum două ore.
Hidrateaza-te puternic, adică bea multă apă. După ce te-ai expus la soare, organismul tău este mult mai deshidratat. Pe lângă faprtul că încerci să hidratezi pielea de la exterior, cu ajutorul cremelor sau lotiunilor, rehidratarea trebuie să fie făcută mai ales de la interior, spun dermatologii. Pentru a ajută corpul să vindece arsurile solare, beam ai multă apă. De ajutor sunt și ceaiuri naturale, limonadă sau chiar fructe și legume cu un conținut mare de lichide, precum pepenele și castravetele.
Folosește loțiuni hidratante de calitate. După ce faci dus, aplică o cremă hidratantă pe tot corpul, inclusiv pe zona arsurilor, cât pielea este încă umedă. Astfel, loțiunea se va absorbi eficient. Poți folosi și ulei de cocos. Nu freca pielea, ci mai degrabă presează ușor crema, până intră în piele. Asigura-te că folosești doar loțiuni fără parfum și fără alcool
Poartă haine largi, din materiale ușoare. Colanții și topurile strâmte nu sunt pentru pielea arsă de soare. Cât timp arsurile se vindecă, încearcă să porți haine cât mai lejere, din bumbac.
Nu rupe cojile și lasă pielea să se vindece de la sine. Pielea moartă va fi îndepărtată treptat, în mod natural. În caz contrar, riști să agravezi arsurile și să infectezi pielea.
Sursa foto: Pixabay / StckSnap
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook