Cinci uleiuri esențiale pentru o viață mai bună

Cinci uleiuri esențiale pentru o viață mai bună
Atomoterapia a fost cunoscută, folosită și apreciată din cele mai vechi timpuri, iar noi suntem invitați să o redescoperim și să o aplicăm pentru a avea o viață mai bună.

Sunt cunoscute cinci uleiuri esențiale benefice în combaterea oboselii și sporirea vitalității. Uleiurile esențiale sunt uleiuri parfumate, realizate din compuși aromatici sintetici sau extrase din surse naturale, cum ar fi plantele aromatice, care, mai departe, sunt diluate cu un purtător cum ar fi propilenglicolul, uleiul vegetal sau uleiul mineral.

Cum se folosesc uleiurile esențiale

Puteți beneficia de relaxare prin dispunerea uleiurilor în difuzoare speciale, sau folosind candele speciale. O altă variantă sunt băile relaxante, înainte de culcare. Tot ce aveți de făcut e să adpugați câteva picături de ulei esențial de lavandă, de exemplu, în apa de baie.  Folosirea uleiurilor esențiale în masaj este o alegere bună pentru o relaxare completă.

Pentru a avea un somn odihnitor, diluați uleiul esențial cu apă, apoi pulverizați perna, lenjeria sau pijamale. Efectele uleiurilor esențiale relaxante se vor simți de la o noapte la alta.

Uleiul esențial de lămâie

Acesta este revitalizant, stimulant și ne ajută să ne păstrăm concentrarea. Acțiunea sa anxiolitică se datorează în special componentei sale principale, limonenul. Este cunoscut faptul că mirosul de lămâie ajută persoanele cu stări depresive sau care se simt anxioase, trezindu-le optimismul.

Uleiul esențial de mentă

Este un stimulent excelent, dă energie și reîmprospătează, stimulând creativitatea și îmbunătățind stima de sine. În plus, mirosul de mentă ajută să ne limpezim mintea atunci când ne simțim suprasolicitați ori când avem dureri de cap.

Uleiul esențial de Ylang-ylang

Mirosul plantei Ylang-ylang este de ajutor în cazuri de stres, emoții care pot apărea des atunci când ne confruntăm cu situații de incertitudine sau cu schimbări. Acest ulei este un bun antidepresiv și, totodată, un tonic. Expunerea la mirosul său oferă o stare bună de spirit și energie pozitivă. În atomoterapie se consideră că ajută femeile să se reconecteze cu feminitatea lor.

Uleiul esențial de lavandă

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale în aromoterapie. Aroma sa este liniștitoare și relaxantă. Este utilă pentru a combate nervozitatea, anxietatea și insomnia.

Uleiul esențial de portocală

Citricele, au, cum am spus, un efect relaxant. Uleiul de portocală este de mare ajutor împotriva insomniei, deoarece contribuie la reducerea anxietății.

Sursa foto: Pixabay